tirsdag 31. mai 2011

Nigeriamails igjen - lærer folk aldri?

Forleden dag dukket det opp en ny variant av svindlermails i innboksen min. Denne gang er det en mann som har problemer, den kan evt. leses under. I tillegg kommer stadig mer fantasifulle linker og invitasjoner på Facebook, hvor formålet ALLTID er å få deg til å kjøpe noe eller betale for noe. Eller for noen.

Det aller mest dumme, er når vel blåøyde mennesker i ettertid skriver på Facebook, at de bare trodde det var noen trengte hjelp dem.... Helt ærlig, våkn opp, vi lever i 2011 - alle er ute etter deg; tiden din, tankene dine og ikke minst penga dine!

torsdag 26. mai 2011

Barnekort som varmer!

I hybelvogna mi har jeg kort og ting guttene mine har laget til meg. 
Dette er et av de søteste syns jeg :-)

torsdag 19. mai 2011

Sånn skaffer vi penger til HELPERS

Vår hjelpeorg. HELPERS of scandinavia gjør tingene litt anderledes. For å skaffe penger til våre prosjekter med å utdanne barn og ungdom utfører vi forskjellige oppgaver som f.eks. å klippe gress og feie gårdsplassen til en eiendom i Frederikshavn. Fordi vi er en frivillig organisasjon, og fordi vi utfører alt arbeidet uten å ta ut lønn, kan vi fakturere kunden uten moms. Det gjør at kunden får en rimeligere tjeneste utført, og samtidig støtter noe som er bra. I stedet for å betale meg fordi jeg sparer til en ny bil. Førstnevnte er nok litt mer motiverende for kunden ...

Reklamen som er på nettstedet www.teien.net og på bloggene genererer inntekter til foreningen, når enten noen klikker på bannerne, eller vi selv lager et banner for en bestemt annonsør som gjerne vil støtte oss.

Vi mottar hittegods og en god del klær og ting som vi sorterer. Noe selger vi på QXL nettauksjon i Norge eller Danmark, noe blir gitt til gjenbruksbutikker og noe sendt til nødhjelp. Når ting blir solgt på nettet, venter vi på at kjøper innbetaler beløp for varen + frakt til vår bankkonto, og deretter sender vi ut varen. Dette fungerer godt, men tar en del tid.

Vi har ikke mange støttemedlemmer, men et par håndfulle som sender oss et fast beløp månedlig eller årlig.

Her en en kjapp oversikt over hvor inntektene kom fra i 2010:
- Støttemedlemsskaper  kr 6.020
- Faddere til skolebarn  kr 15.034
- Salg av gaver og ting  kr 8.083
- Sponsorater  kr 16.772
- Dugnader  kr 1.650
- Div. gaver/inntekter  kr 8.836
= Totalt inntekter i 2010  kr 56.395

Tusen takk til dere alle som hjelper oss med å hjelpe andre, på èn eller annen måte :-)

På bildet er det storebror som hjelper med hagearbeid hos en sponsor

lørdag 14. mai 2011

Litt ute av kurs

Innimellom kan man lure på hva som egentlig er meningen med det man gjør, og når man merker at kreftene forsvinner og ting synes meningsløst er det på tide å stanse opp litt. Jeg tror det er viktig å stille spørsmål underveis i livet og hverdagen til det man gjør, ellers risikerer man å bruke utrolig mye tid på ting som allikevel ikke gir noe mening.  

Jeg har en slik periode nå. Jeg merker veldig godt hvis jeg kommer ut på et sidespor, hvor jeg bruker mye tid på ting som jeg egentlig ikke ønsker, eller som hjelper meg nærmere mine mål. I starten kan det se riktig ut, og det er gøy å drive på med aktiviteten. Etterhvert blir man drenert for krefter, og det kommer ingen frukt ut av arbeidet og anstrengelsene allikevel. Det er surt, men allikevel bra fordi jeg da ser at det ble feil, så jeg igjen kan rette inn kursen og forbedre ting.

For å være helt konkret med ett tilfelle:
Når jeg er på jobb, begynner vaktskiftet med trafikk ved 12-tiden. I timene før kan jeg velge om jeg vil drive med vedlikeholdsarbeid på jobben, eller bare ha fri. 28 timer skal jeg uansett bruke hver måned på dette, så hvis jeg velger å holde fri hver formiddag, må jeg arbeide 2-3 dager ekstra. Vanligvis bruker jeg 2-3 timer hver formiddag på dette, og da passer det akkurat med antall dager jeg allikevel er her og har trafikkvakter.

Soveavdelingen i campingvognen min

Den optimale døgnrytmen for meg er å komme i seng ved 2130-tiden etter en deilig dusj hvor jeg får skyllet av dagens støv fra trafikken. Kjøle ned med en bok eller spill på telefonen, og sovne kl 22. Da våkner jeg uten alarm ved 6-7 tiden, utvilt og i kjempehumør.
Etter å ha spist morgenmat i campingvognen, leser jeg et kapittel i Bibelen, ber, skriver ett blogginnlegg eller to, leser nyheter på nettet, går gjennom noen blader jeg har med, hører musikk på musikktjenesten Spotify, ser kanskje en episode Seinfeld eller en lengere film hvis det mørketid.
Deretter går jeg på jobb ved 9-10 tiden, og har hatt en fredelig, inspirerende morgenstund med masse input. Og er klar for å gi ut av mitt overskudd!

Ovenstående eksempel er det perfekte. Det er imidlertid ikke alltid det blir sånn. De siste månedene har det skjedd mye nytt på jobben, blant annet har vi kjøpt en fjerde ferge som det har vært forbundet mange prosjekter med også for mitt vedkommende.
Jeg har også fått noen nye arbeidsoppgaver jeg liker godt, hvor jeg kan være kreativ og finne nye løsninger på ting som ikke fungerer så bra.

"Familien" Seinfeld, hvor Kramer til venstre er karakteren jeg digger

Det er gøy når det skjer nye ting, hvor man kan være til nytte med både hjelp og praktiske løsninger på utfordringer og nye rutiner. Men hvis det samme skjer over lengere tid, kommer misnøye snikende hos meg. Jeg blir mer kritisk til mennesker, får mindre tålmodighet og behandler både kollegaer og kunder på en måte jeg ikke ønsker. Og da hjelper det heller ikke at jeg tjener godt, eller sågar arbeider overtid med enda bedre betaling, hvis jeg mistrives eller går på kompromis med mine verdier.
Det er veldig lett å merke når man ikke lenger har noe overskudd å gi ut av, særlig for menneskene rundt meg...

Da er det på tide å vente tilbake til utgangspunktet! Og det er nettopp hva som skjer i skrivende stund; jeg sitter i campingsofaen og nyter freden, hører på Secret Garden, skriver blogginnlegg, og kjenner gleden og tilfredsheten over tilværelsen kommer tilbake.

fredag 6. mai 2011

Snart konsert i Vejle med Jean-Michel Jarre

Den 29. mai er siste dagen av Jelling Musikkfestival, og på kvelden kommer både Kim Larsen & Kjukken, samt franskmannen Jean-Michel Jarre. Det gjør også Silas og jeg, noe vi begge gleder oss veldig til! Vi tar med teltet, og overnatter fra søndag til mandag, da det er meget dårlige togforbindelser mot Nordjylland kl 0130 om natten fra det midtjyske ...

Nå er programmet for festivalen klart, og jeg ser at barn under 12 år faktisk går inn gratis alle dagene. Det betyr at vi har en dagsbillett til overs. Denne koster på Billettlugen.dk kr 570 + gebyr. Jeg selger den for kr 500,- fritt tilsendt :-)

Les mer om Jelling Musikfestival her, http://www.jellingmusikfestival.dk/

mandag 2. mai 2011

Dagens bilde: Flyttebil. Eller flyttesofa?

Noen ting er enklere med bil, jeg innser det.
Denne løsningen er nok allikevel ikke å anbefale ;-)

søndag 1. mai 2011

Flotte åpningsdager på Farm Fun i Aalbæk

Denne helgen var det sesongåpning på Farm Fun i Aalbæk, midtveis mellom Frederikshavn og Skagen. Været var strålende, og gjester i form av lokale fastboende strømmet forventningsfulle til gården, som inneholder flere hundre dyr, lekeapparater, store hoppeputer, låve til å klatre i, svevebane, traktorturer rundt på området hvor man sitter i høyvogner, ponnyridning, stor kiosk med grillbar, griller hvor man kan tilberede egen medbragt mat, hytter oppe i trærne som kan leies av sporty familier, leirskoler. Og endog enda flere ting.

Noe som alltid er populært er lam og geitekid, og denne morgenen var faktisk ovenstående født bare noen timer før parker åpnet. Den lille var fortsatt så ustabil på bena, at hun nesten ikke gå stå oppreist selv. Både far og gutta ble ganske myke om hjertet ...

Jungelleiren skal vi prøve denne sommeren. Overnatting koster kr 100 pr. person + inngang til parken. Da har man også adgang til spiseplass og toaletthus.

I dag gikk vi først en runde og så på hva som var nytt av året. Foruten de nye lammene, var det blant annet to nye toaletthus som snart står ferdige og innendørs spiseplasser flere steder rundt i parken. Jeg fant etterhvert en av hengekøyene i solskinnet, godt i le for den kalde østenvinden. Gutta løp for det meste rundt og prøvde alt de ønsket.

Etter ca 4 timer satt vi igjen kursen hjemover, ikke minst fordi det kun er togavgang hver annen time mellom Skagen og Fr.havn på søndager. Til Aalbæk stasjon tar det ca 15 min. å gå fra Farm Fun. Godt fornøyde, og trøtte i trynet ble togturen ganske fredelig...

Farm Fun kan anbefales til alle som ønsker i god opplevelse, og plassen er særskilt tilrettelagt for foreldre med barn. Inngangsprisen i forsesongen er kr 75 for voksne og 65 for barn. Vi lokale kjøper ofte sesongkort, som koster kr 600 for to voksne og to barn. Det er verdt hver krone! www.farmfun.dk