torsdag 20. september 2012

Sykkeltur til legen - totalt 47 km


Onsdag denne uken skulle jeg til legesjekk, og benyttet anledningen til å sykle Frederikshavn-Aalbæk, for å samtidig få mosjon. Kjente det var lenge siden jeg har syklet såpass langt, og her er noen av mine tanker om turen.

Det har blitt veldig mange huller/bulker/hakk i sykkelstien på denne strekningen. Flere steder er man nødt til å følge konstant med på veibanen, for ikke å riste for mye der man sitter. En annen ulempe var at det hadde regnet på morgenen, så det sprutet godt fra de store lastebilene som passerer bare 2 meter fra meg. Det er ikke særlig behagelig! På store deler av strekningen er det 80 km/t, og da er det ikke særlig trygt å nærmest bli dratt med i dragsuget fra biler som den på bildet.

Sykler man med venner eller familie her, skal man rope høyt for å bli hørt, når det er mye trafikk. Og det er det jo som regel i turistsesongen. Skal man sykle fra Frederikshavn til Skagen, anbefaler jeg sterkt å heller sykle en alternativ rute lenger inn i landet, som er mye mer rolig trafikkmessig, og har minst like flott natur. Ta av til venstre i Elling, kjør gjennom Østerholmen, til Tuen, videre forbi Råbjerg Kirke, Råbjerg Mile, og gjennom Hulsig. Derfra videre på sykkelstien som går langs havet i øst.

Strekningen er til gjengjeld meget flat. Høyeste punktet er nok over jernbanebrua rett nord for Frederikshavn, ellers går det temmelig rett frem. Denne dagen blåste det heller ikke mye på utreisen, men heller mer på returen. Da var det godt at vinden kom fra nordvestlig retning, så jeg fikk den på skrå bak på ryggen. Det er nemlig en god del åpne sletter på denne strekningen...

Til Aalbæk ble det 22,7 km og 1 time og 9 minutter. Gjennsomsnittsfart på 19,6 km/t.
Returen ble 25,4 km da jeg også syklet en tur nedom Aalbæk Havn, og forbi vårt gamle hus. Dermed tok det 1 time og 25 minutter, og gj.snittsfart på 18 km/t. I tillegg hadde jeg en liten matpause.
Totalt ble det forbrent ca 1500 kalorier, hvilket er bra :-)




torsdag 13. september 2012

Mitt første møte på Elieser 6 - Betelskipet

Onsdag denne uken, var Betelskipet Elieser 6, på besøk i Horten.
Skipet seiler langs det meste av Norskekysten, og holder evangeliske møter ombord hver kveld kl 19. Mannskapet deltar med sang, musikk og tale, i tillegg kommer ofte lokale sangkrefter på besøk i havnene skipet besøker.

Helt tilfeldig ble jeg tipset om at skipet nå lå i Horten, samtidig som jeg selv var på jobb. Og det har egentlig skjedd flere ganger tidligere, men denne dagen hadde jeg vedlikeholdsvakt, hvilket tilsier at jeg selv kan disponere tiden.

Jeg kom ombord kl 1855, og ble faktisk litt overrasket over at det var totalt 30 personer i skipets salong. Det var absolutt flest gråhårede personer ombord, og med mine kun 38 år bidro jeg unektelig med å nedbringe gjennomsnittsalderen vesentlig.

Det skulle også vise seg at bortsett fra mannskapet, var 11 av gjestene fra Horten Kirkekor, hvilket gjorde det reelle besøkstallet ned mot 10. Ikke mye, men tatt i betraktning at det ikke sto annonsert i lokalavisen at båten kom, var det kanskje akseptabelt?

Anyway, møtet startet med at mannskapet sang Elieser-sangen (bilde til venstre), og deretter fortalte hvem de var, hvilke oppgaver de hadde ombord, og hvordan de var blitt ledet til å mønstre på Elieser 6. Deretter var det sang, en tale hvor budskapet var at man ikke kommer til himmelen uten å kjenne Jesus, og sang igjen til avslutning. Alt greit nok, og etter møtet var det servering bestående av kaffe/the, og hvetekake som visstnok er tradisjon ombord. 

Artig å endelig få anledningen til å komme ombord, selv om møtestilen ikke er min favoritt, hehe.
God vind videre!

tirsdag 4. september 2012

Gammel campingvogn blir henger

I sommer fikk jeg en gammel Adria campingvogn, som var fra 1974. Altså like gammel som jeg selv. Den var dog i vesentlig dårligere stand enn hva jeg er, selv om den utsendemessig virket OK. Som kjent skal man ikke dømme på utseendet.

Tanken var at jeg kunne endre litt på innredningen i den, og deretter bruke den som hybelvogn når jeg er på jobb i Horten. Etter en grundig sjekk av vogna, viste det seg at den var meget fuktig, særlig i fremre delen. Dermed ble det plan B, som var å gjøre den om til en tilhenger.

Arbeidet med dette startet torsdag 30. august, da jeg sammen med gutta tok ut alt løst inventar, og demonterte benker, bord, hyller og skap.
Lørdag 1.9. braket det løs med resten av inventaret, og til slutt veggene.

Mandag 3.9. forsvant resten av veggene, og til slutt gulvet. Alt avfall ble sortert, og kjørt til gjenbruksplassen i Frederikshavn. Deretter ble chassiet påmontert midlertidige lys, nummerskiltet ble tapet på, og vogna ble deretter kjørt inn i garasjen vår.

Senere skal den få ny plate på seg, og jeg lager nå noen skisser på hvordan den kan bli seende ut hvis det lages bokser nederst, og nok en plate øverst, hvor det kan fraktes sykler, kajakk, og lign.  Litt på samme måte som en hundehenger.

Når alt er bygget ferdig, tar jeg den med til Trafikkstasjonen, og får den omreg. til henger. Den er fortsatt veteran, så det er ingen årsavgift eller omreg.gebyr. 

Her er noen bilder fra prosjektet: