onsdag 12. mai 2010

HELPERS hjelper barn og unge

I 2008 startet Pia og jeg en hjelpeorganisasjon, som hjelper barn og unge med utdannelse i den såkalte tredje verden, vi gir mikrolån, og støtter barnehjem.

Det gjør vi fordi vi tror det er viktig å hjelpe mennesker med å hjelpe seg selv. Unge med utdannelse i bagasjen, står langt bedre rustet og får mye større muligheter til arbeide, og dermed til å kunne forsørge selv selv og familien i fremtiden.

Mikrolån er å låne ut penger rentefritt over f.eks. 12 måneder, til unge som vil starte eller utvide deres forretning. Vi har gjennomført 2 slike prosjekter, og alt er tilbakebetalt til tiden.
Når foreldreløse barn kommer på barnehjem, får de med ett orden i sitt liv og hverdag. De blir fulgt opp av voksne, får ett hjem, og kan dermed gå i skole. Vi støtter ett privat barnehjem i Sierra Leone, som et ektepar fra Sandefjord har startet. Hjemmet får mye ros fra myndighetene, og det viser seg også at barna er kloke og dyktige på skolen.

Det er kjempegøy å kunne gjøre en slik positiv forandring i barn og unges liv.
Og vi vil gjerne gjøre mere. Derfor sender vi i disse dager ut ca 200 giroer til vår familie, venner og bekjente, og håper at de vil være med på denne forandringen. Enten ved å gi èngangsbeløp, eller gi fast hver måned.
På den måten kan vi som har mye, gi dem som har lite, fremtid og håp for livet.

Les mer om HELPERS på nettsiden http://www.helpers.nu/

Bildet. Noen av brevene sortert etter land, frankering og levering (som vi gjorde selv i Fr.havn)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar