fredag 14. desember 2012

Positive bil-overraskelser

For kr 6.500,- fikk vi også med vinterdekk på alufelg.
Det siste års tid har vi hatt to gamle biler. Om sommeren skjer det mere, og det er veldig praktisk å kunne ha en bil hver, fruen og meg. Vi har hatt en Peugeot 106 fra 1992, hvit med blomster-klistremerker på. Den har jeg som regel kjørt. Og selve familiebilen har vært en større type, fra mai måned var det en Ford Mondeo fra 1999. Den har fruen primært kjørt, og den kunne dessuten dra vår campingvogn når vi har vært på turer.

Peugeoten kostet kr 9.000 og Forden kr 6.500 da vi kjøpte dem. Vi har hatt minimalt med utgifter, og de har kjørt bra til å være såpass gamle, og med sine små feil og mangler til den prisen.
Imidlertid skulle Forden til EU-kontroll eller syn, som danskene kaller det, i januar 2013, og Peugeoten til syn i april 2013, regnet vi med. Men, det viste seg at begge biler skulle synes i januar!

Klistremerkene kunne tas av sto det i annonsen.
Vi syns det var morsomt å beholde dem på...
Derfor tok vi en sjekk hos bilverkstedet, og overraskende nok viste det seg at Forden var i best teknisk stand, selv om den hadde kjørt nesten 300.000 km, omtrent halvparten av hva Peugeoten hadde. Planen var nemlig å skrote Forden rett før syn, og bruke den lille bilen frem til våren, og da kjøpe en større familiebil igjen, som erstatning til Peugeoten. Dette henger også sammen med at jeg tidligere jobbet kortere intervaller i Norge, og hadde mer transporttid. Nå har jeg mer sammenhengende vakter, og kan godt ta buss/tog til og fra Horten, og vi trenger da kun èn bil som familien bruker hjemme mens jeg er i Norge.

Faktis skulle det ikke mer enn drøye 4.000 kr til, for å få Forden godkjent i de neste to årene. Men det ble heller ikke lenger, sa synsmannen. Det nærmet seg gjennomtæring på flere deler, så det var bare om å gjøre å bruke opp bilen så lenge den gikk... Det er vi jo vant til, hehe.

Litt morsomt er det allikevel at vi kunne beholde den største bilen, som har meget god plass, og dessuten kan dra campingvogner og hengere. Den lille bilen ble sist lørdag solgt for kr 4.500,- med mangellapp, og dette dekket faktisk utgiften for å kunne fortsette med Forden i familien!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar