torsdag 26. januar 2012

Vi flytter i større leilighet

Mange samtaler og mye huskikking den siste tiden har nå munnet ut i beslutningen om å leie en større boligforeningsleilighet, fremfor å kjøpe hus i Frederikshavn.

Eller et annet sted, for den saks skyld. Vi har kikket både på hus og landeiendommer i området, men faller hver gang tilbake på hvor befriende enkelt og uforpliktende det er å LEIE leilighet, hvor det kun er 3 måneders oppsigelse. Og ikke minst, vaktmester inkludert i husleien!

Særlig motiverende ble det å flytte når vi ved finregning fant ut at leiligheten vår ikke var 102m2 som det sto på papiret, men faktisk kun 76,7m2 INKLUDERT alle skap og boder. Det er 25% mindre enn hva den "skulle være" på papiret. Den nye leiligheten er i Bangsbo (søndre del av Fr.havn), er også i blokk, og ligger på 4. etasje. Og har ikke heis... Den heter på papiret 129m2, men er netto ca 107, noe som er en vesentlig økning av plassen vi har i dag.

Leiligheten vår er de fem øverste vinduene i blokken bakerst/midt på bildet
De fleste rommene er større, særlig stue og kjøkken, det er i tillegg til badeværelse eget toalett, som helt sikkert vil hjelpe på køen i rushtidene. Verandaen er mer firkantet, så vi kan sitte rundt et bord, i stedet for å rekke som vi har gjort nå. Det er også et slags hobbyrom på 8-9m2 med inngang fra verandaen, så vi gutta kan ha en høvelbenk og hygge oss der inne.

Det er fin utsikt over de grønne områdene i avdelingen. Kort vei til parkering og vaskeri, men dessverre 5 års ventetid på garasje er vi blitt fortalt. Det fine er så at man ikke nødvendigvis MÅ ha bil for å leie garasje, slik det er her vi bor i dag. Man kan bruke garasjen til sykler, mekking, lager eller hva man måtte ønske.

Husleien går opp ca 1200-1400 kroner, men det er vi mer enn villige til å betale for mer plass, og samtidig beholde friheten til å kunne flytte når man måtte ønske. Inkludert varme, strøm, antenneavgift og vann blir husleien totalt på ca 6500 pr. måned.

Gutta fortsetter på samme skole, men får litt lenger skolevei. Pia skal starte på et vikariat 2-3 dager i uken fra februar, i en barnehage som ligger i Bangsbo og får den korteste veien til jobb. For øvrig kan  Bangsbo og Bangsbostrand tilby veldig flotte naturområder, med dyrehave, botanisk have, flotte vandrestier med god utsikt, Bangsbo Fort, og museum. Se mer her http://www.bangsbo.com/

Flyttingen er planlagt til slutten av februar.

1 kommentar:

  1. Så herlig å lese om alt dere gjør!!! Jeg er sååå glad i dere!!:-) Klæm Tove

    SvarSlett