søndag 13. mars 2011

Fastboende flykter fra turistbyen Skagen

Fastboende Skawboere (de som bor i Skagen) flykter nærmest fra byen. Mellom 200 og 300 mennesker forsvinner hvert år fra Danmarks nordligste by, som er viden kjent som turistmål for langt mere enn de 2,2 millioner som besøker byen hvert år. Mange eldre bor i Skagen, så naturlige dødsfall utgjør en del av tallet. Samlet sett er det unge som reiser vekk, men tallet er høyt fordi det kun bor ca 12.000 mennesker i byen.

Høye boligpriser, begrenset tilbud på arbeidsplasser (bortsett fra juli måned) og småkarskt vær hele vinteren gjør at Skagen ikke er en typisk tilflytterby. Barnefamilier kan nesten få dobbelt så mye hus for pengene i Aalbæk som ligger 20 km lenger syd, eller Frederikshavn og 40 km sydover. Pluss et langt større fritidstilbud.

Boligforeningene i Skagen tar nå dette faktum til etterretning. 100 leiligheter i blokker blir revet ned, og flere mindre leiligheter i andre blokker blir lagt sammen til større leiligheter. Over 115 millioner kr skal brukes på dette prosjektet de neste to årene, for å tilpasse de eldres økende krav og behov for plass.

De fleste mennesker flytter ikke kun etter naturen, for ellers ville Skagen etter mitt syn vært et klart førstevalg!

Illustrasjonsbilde av to damer som ser ut til å forlate Skagen, via stranden ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar