søndag 14. oktober 2012

Høstferiestart og fulle ferjer!

Så er den danske høstferien skutt i gang, og vi reiste lørdag alle 4 fra Hirtshals - Larvik med Color Lines Superspeed 2. Det gjorde også veldig mange andre! Det føltes omtrent like fullpakket som på bildet...

Vi møtte opp tidlig på kaia i Hirtshals, vel vitende om at de fleste danskere medbringer kjølebagger med mat, drikke og annen hygge, og at det dermed er stor rift om sitteplasser - og særlig dem med tilstøtende bord. For at dette skal lykkes, må man altså være tidlig ombord. Motsetningen til dette, er å reise fra Larvik kl 08 om morgenen, da det er langt flest nordmenn ombord, og disse velger å spise morgenmat i buffetrestauranten og får dermed sitteplass der. For å si det sånn: Kjølebagger er heller sjeldne på disse avgangene!

Men, vi dro altså fra Hirtshals kl 1245.
Ulempen med å møte opp tidlig på kaia, er, bortsett fra ventetiden, at man kommer ombord som de første personbiler, og da må parkere på hengedekket. Det igjen betyr at man kommer AV ferja som de siste kjøretøyene, og særlig i Larvik tar det da som regel laaang tid på å komme gjennom tollen, og deretter gjennom rundkjøringen på Øya. Noen ganger hvor jeg har gått, har det vært raskere enn å kjøre bil på samme strekningen... Det er ikke sjelden i juli måned, at dette kan ta mellom 20 og 40 minutter!

Denne gangen fornektet systemet seg ikke:
- vi møtte opp tidlig, måtte parkere på hengedekket
- jeg gikk opp før de andre og fant sitteplasser med bord
- det var MYE støy, gråtende barn, ulydige barn og slakke voksne ombord
- vi kjørte i land omtrent som de siste
- det tok laaaaang tid å komme til rundkjøringen, selv om det ikke var tollkontroll

I tillegg var det en del sjø, så mange av passasjerene var en del redusert, noe som dessverre ikke la noen demper på stemingen eller støynivået.

Men, vi kom til Larvik, og videre til Stokke hvor vi besøker og overnatter hos noen gode venner :-)

1 kommentar: