onsdag 9. oktober 2013

Bli med en dag i vedlikeholdsavdelingen!

Mesteparten av tiden jeg jobber i Horten bruker jeg på andre oppgaver enn trafikkavvikling. Det er på en måte meg som er vedlikeholdsavdelingen i Horten, og den inkluderer litt av hvert: Månedlig sjekk av kaier, kjørebruer, gangveier, pumpehus, lamper, fendere, automatisk pullert, osv. Jeg har også ansvar for bestilling av arbeidstøy til alle ansatte bortsett fra catering, jeg fyller opp hyller, reg. ødelagt tøy, tester nye plagg osv. Og MANGE andre ting...

I dag har vært en temmelig mangfoldig dag, og dem er det egentlig ganske mange av, dog ikke i helt samme tempo, heldigvis.

Arbeidsdagen startet kl 0715.

Jeg er på mail blitt varslet om regninger som skal betales, og gjør dette fra kontorplassen min i hybelvogna. En av dem ser ikke ut til å stemme. Jeg skriver mail til regnskapsavd. i Brønnøysund for å få utskrift av fakturaer fra en leverandør, for å sjekke at prisen på varene vi nettopp har mottatt, stemmer med hva vi pleier å betale.

Når jeg kommer inn på bryggekontoret får jeg beskjed om at bunkerslangen på hovedferjeleiet har fått knekt den ene håndtaket på koblingen. Jeg finner et nytt håndtak på en reservekobling, og skifter det.

Fruen ringer og vi snakker noen minutter om to opptredener hun skal gjøre i høstferien. Slike ting er akkurat det hun elsker! Blir glad av å snakke med glade mennesker.

Samtale med sjefen om rengjøring på bryggekontoret vårt.

Kl 0845 kommer skiltleverandøren med halvparten av våre nye skilt, hovedsaklig til bruk foran billettkontorene med prisinfo til kundene. Vi snakker litt sammen, og jeg begynner å montere gatebukkene når han reiser igjen. Det trengs sand eller frostvæske/vann for å fylle bunnen av bukkene så de ikke velter i vinden.

Maskinsjefen på Bastø V kommer i land og gir meg bunkersbestillingen for denne uka, da nettet deres er nede. Prøver å delegere den videre til Morten bryggemann, vet egentlig ikke om det lyktes ;-)

Rett etter kommer en tysk matros forbi og skal hente arbeidstøy vi ikke har fått beskjed om han skal ha. Etterlyser dette hos mannskapsavd. som sender rekvisisjonen igjen. Tommy bryggemann finner frem tøyet han skal ha, mens jeg skrur videre på gatebukkene.

Kl 10 kommer to representanter fra Norsk Gjenvinning for å snakke om noen klager og spørsmål jeg hadde. De blir til kl 1115. Da ringer en selger fra Uniformpartner som jeg skal treffe. Ber han vente 10 min. Midt i møtet kommer en dame inn i verkstedet, og lurer på om skjerfet hennes har blitt funnet ombord. Jeg viser henne kassen med hittegods fra september måned. Hun finner sin eiendel i bunnen av esken og blir meget fornøyd. På slutten av møtet har Morten bryggemann fått laget ferdig kaffe til gjestene.

Kl 1130 får jeg vist frem alternative jakker og bukser, til en bedre pris enn hva vi betaler i dag. Jeg skal prøve ett av settene noen uker, for å se og merke om det er noen forskjell fra dagens gode kvalitet. Og ikke minst prøve å vaske dem ett par ganger, for å se om olje, kaffe osv. forsvinner like lett som han lover. Han forteller om firmaet sitt, og om nødhjelp og barnehjelp de gir til et barnehjem i Litauen, ikke langt fra fabrikken de har der. Veldig interessant! Han drar igjen kl 1230.
Jeg varmer umiddelbart en halv Grandiosa, og spiser den fordi Bjørn matros kommer kl 13 for å lage dører og beslag til varegården vår. Hadde egentlig vært deilig med en middagslur nå, hehe.

Klokken nærmer seg 14 når Bjørn kommer, og jeg fikk imellomtiden svart på mailen fra regnskapsavd. Fikk også ringt en bygningsingeniør i Danmark som lager en rapport vi venter på, og ryddet opp klærna fra selgeren, og satt bord og barkrakker fra det første besøket, på plass igjen.
Bjørn kjører igjen for å leie en svær drill som kan borre seg gjennom kaia og fjerne avløpsvannet som legger seg på dumme steder.

Jeg kjører til Mekk for å kjøpe frostvæske eller sand. Frostvæsken er grisedyr. Blir tipset om at maskinentreprenør Heiberg i Horten selger sand i både sekk og løs vekt. Kjører dit. Må selv spa sand opp i sekkene, men får låne en henger som jeg kjører tilbake til kaia og løfter av sanda. Deretter leverer jeg hengeren tilbake.

Mailen fra regnskapsavd. er kommet i retur med svarene jeg trenger, og jeg printer disse fra vogna mi til bryggekontoret.

Bjørn fikk ikke leid drillen da den var ute i dag, men han har med en mindre drill jeg skal bruke for å lage et bur innerst i garasjen (bildet). Jeg går i gang med det, mens han monterer beslag på veggen, og monterer takrenne. Einar bryggemann (som også er snekker) går rundt og småklager for moro skyld på jobben vi utfører. Det samme gjør mannskapet på småferjene som legger til rett ved siden av oss...

Kl 1730 kjører Bjørn hjem for å spise middag, og jeg får hivd i meg et par brødskiver. Vil prøve å gjøre ferdig buret innen mørket kommer. Får hjelp av Thor Morten bryggemann til å bære ut platene til storsaga. Skjærer til stendere og platene til taket. Det lykkes nesten å bli ferdig, mangler bare innerste del av
takplatene.

På vei til dusjen spiser jeg de siste to brødskivene jeg hadde tint opp, og nyter det friske vannet som skyller av sagflis, betongstøv, svette og møkk. Blir deilig å legge seg. I kveld også :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar