fredag 24. februar 2012

Vinterferie - med dårlig samvittighet

Denne uken er det vinterferie i Nordjylland, og gutta mine har dermed skolefri. Samtidig er vi midt i en flytting hvor deadline mandag morgen, når flyttefirmaet kommer. Jeg har avspasert fra jobben denne ukea, men det har ikke fruen som jobber 6-7 timer daglig. Det skal også males litt og tettes noen huller i veggene, og i dagens bolig skal det også males over noen vegger før vi skal avlevere den 1. mars kl 12.
Sånt blir det dilemmaer av. Og stress...

Lillebror har vært noen timer i SFO flere av dagene, og storebror har vært veldig god til å hjelpe med å montere flyttekasser, skru ned ting og i det hele tatt hjelpe med diverse ting i nedpakkingsprosessen. Det har vært veldig hyggelig å være sammen med ham disse dagene, og gjøre ting sammen vi ikke pleier å gjøre.

Imidlertid pleier vi å gjøre hyggeligere ting i vinterferien: Familiebesøk, ferjeturer, overnattingsturer eller i hvertfall god tid til brettspill, film, Legobygging, osv. Dillemmaet mitt er derfor at jeg er NØDT til å gjøre klar innboet vårt til flytting, samtidig som jeg mye heller VILLE være sammen med guttane, og gjerne fruen også. I en god del roligere omgivelser.

Vi var ellers ute i god tid, men fordi han som skulle overta vår gamle leilighet ikke ville ha med alle tepper og vinylgulv gratis, ble vi nødt til å fjerne dem selv. Da gjør vi det heller slik at vi dropper nye tepper og vinyl i den nye leiligheten, og bruker våre gamle tepper (4 år) som løse tepper på flere av gulvene. Dermed skulle de rives av gulvene, fjerne den MEGET kraftige dobbeltsidige teipen, klippe til teppene så de passer, og deretter rense dem. Noe som tok to dager, dermed en god del av tiden som skulle brukes til hygge.

Vi sparer til gjengjeld 11.000 kr på nye tepper og vinyl, og det er selvfølgelig en god ting. Men allikevel er det dumt fordi familietid er mye verdt...
Flyttefirmaet kommer kl 8 mandag morgen, og skal flytte 80-90 store flyttekasser, og alle møblene våre.
Det vi har i sykkelskuret og boden skal vi imidlertid flytte selv, og til det bruker vi den nye, gamle, camp-let-hengeren vi har fått, og det er jammen mye det er plass til i den. Og ovenpå den.

I dag fredag, har gutta og jeg så tatt helt fri, og vi er nå i FunHouse som er et aktivitetshus i Frederikshavn hvor barn (og voksne) løpe rundt hele dagen og leke, når inngangsbilletten er betalt.
Eierne er smarte, og har innredet en kafe/sitteplasser med bord og stoler hvor foreldre kan sitte med sin PC, og benytte det gratis internettet. Det er nok en forutsetning for at mange i det hele tatt orker å være her, for nivået blir erfaringsmessig temmelig høyt utover ettermiddagen.

Da vi kom kl 10, var det ganske glissent mellom bordene, men nå kl 12 er alle sitteplasser opptatt. Danskene har som de pleier, medbragt matpakker, bruskasser, kaker, kjølebagger og mye annet spiselig, og har tydeligvis tenkt å bli her mange timer.
Vi blir her til gutta vil hjem, det pleier å være etter 4-5 timer.

Deretter blir det nok fredelig film på TVen hjemme, som enda ikke er pakket ned. Vi har en gratis prøvemåned fra Lovefilm.dk og har enda en film som skal ses i februar måned. Det blir nok Rosa Pantheren med Peter Sellers... De foregående to film vi har sett, har vært til stor begeistring hos alle 4.

God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar