onsdag 28. november 2012

Vår hjelpeorganisasjon HELPERS of scandinavia

Jeg skriver ikke så mye om det, maser heller ikke om penger fra mine venner og bekjente, men fortsatt treffer jeg mennesker som ikke vet at fruen og jeg startet en hjelpeorganisasjon i 2008.

Det vil jeg gjerne endre på.
Vår forening heter HELPERS of scandinavia, og har som formål å hjelpe barn og ungdom i den tredje verden med utdannelse. Hvis man kan så slike muligheter inn i fattige mennesker, vil de ha langt større mulighet for å klare seg videre i livet.

Vi gir også mikrolån (rentefrie, små lån) til unge mennesker som vil etablere eller utvide sin forretning. Støtte barnehjem gjør vi også. 

Status pr. 1.11.2012:
  • Gir utdannelse til 30 barn og ungdommer
  • Har gitt 12 mikrolån - 10 er tilbakebetalt 100%
  • Har betalt husleien for et barnehjem i Sierra Leone hvert annet år siden 2008

Vårt "klassebilde". Klikk på bildet for å se større versjon.

Bakgrunnen
Idèen til dette kom flere år tidligere, og bunnet i en frustrasjon over at flere hjelpeorganisasjoner vi kjente til, brukte opp til 70% av sine inntekter på lønn, administrasjon og utgifter som etter vår mening, ikke var nødvendige for at pengene skulle bli kanalisert dit behovene var størst.

Flere aviser slo også opp saker, hvor f.eks. hvor en leder i en større, kjent organisasjon krevde fallskjerm for å gå av før tid. Sånt hører overhodet ikke hjemme i en slik sammenheng, og bøssebærerne fikk gjennomgå av folk i ettertid.

Vi hadde i flere år selv støttet noen få skolebarn i Afrika, men ved å gjøre dette gjennom en forening, kunne vi lettere få med oss andre på laget.

En forutsetning var også at det meste skulle foregå på nettet. På hjemmesiden www.helpers.nu legger vi ut all informasjon om barna, hvilke prosjekter vi støtter, oppdatering på mikrolånene, regnskapstall, osv.
Når alt samles på en nettside, sparer vi mye tid og ikke minst penger, som kan brukes på barna og prosjektene våre. 

En revisor ser gjennom regnskapet årlig, for å sjekke at det vi gjør er i henhold til vedtektene.

Fremover vil jeg en gang imellom skrive om våre forskjellige prosjekter, og hvordan VI gjør tingene...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar