onsdag 5. oktober 2011

Tre måneder med bil - sterkt vanedannende

I skrivende stund har vi hatt bil i tre måneder. Bilen ble kjøpt i starten av juli for kr 6.000,- og var ment å skulle holde gjennom sommeren så vi fikk fartet litt i ferien, samt at den kunne trekke vår lille campingvogn. Da vrakpanten i Danmark er kr 1.500,- ville det uansett bli en billig feriebil, da rimeligste alternativ var å leie en bruktbil til kr 7.500,- for hele juli måned.

Nå har bilen rullet og gått i tre måneder, og vi har hatt utgifter på den runkt kr 350. Hvilket er særdeles akseptabelt! Men den har sine skavanker, som den hele tiden har hatt: Dårlig clutch/kobling, liker ikke å rygge/bakke, dårlige støtdempere bak + diverse mindre viktige ting. Både clutchen, rygginga og støtdempere har nok blitt enda dårligere den siste tiden, og jeg har tenkt å bestille tid hos Ford i Fr.havn for å få vite hvilke fremtidsutsikter den har - hvis vi beholder den og reparerer den.


Men, erfaringen med igjen å ha bil har vært udelt positiv!
Det er VELDIG praktisk for en barnefamilie, som driver på med litt av hvert, å kunne sette seg inn i noe tørt og rimelig varmt når man skal frakte seg selv, byggevarer eller ha med andre rundt omkring. Og ikke minst når man skal på jobb i Norge, og kan kjøre fra Larvik til Horten kl 03 på natten i bil, fremfor scooter eller sykkel... Joda, det gir mersmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar