lørdag 24. mars 2012

Sikre vårtegn: Campingvognene kommer frem

Ett av de sikreste vårtegnene i Danmark, er at campingvognene kommer frem fra vinterdvalen. Danskene har Europarekorden i antall campingovernattinger. Det vil si at over 700.000 danskere camperer på en eller annen måte, hvilket betyr at 12,7% av alle danskere drar på campingtur. Ikke dårlig!

Vognen som er avbildet over, Adria Classica 613 PU, er en av de lekreste vognene jeg vet om designmessig, og sto parkert ikke langt fra blokka vår her om dagen. Det spesielle med denne vogna er at selv om den er over 6 meter lang, har den ikke boggihjul, dvs. doble hjul. Det gjør den mye enklere å manøvrere. Dessuten er Adria vognene kjent for å ha lav vekt, noe som gjør at flere kan trekke den. Danskene har generelt mindre biler enn nordmenn, og må følgelig ha mindre vekt på kroken.
Adria-vognene er også prisgunstige i Danmark.

 Når man kjører rundt i Nordjylland på denne tiden av året, gir det skikkelig god vårstemning når danskene trekker frem sine campingkjøretøyer fra låver og carporter, og gjør dem klare til sesongen.
Vi har snakket om å prøve livet som fastligger-campister i år, ved å ha en campingvogn med fortelt stående på en av de to flotte plassene ved Sæby. Det blir i tilfelle med campingvognen jeg bor i på jobben, og jeg finner en mindre vogn å bruke der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar