tirsdag 12. juli 2011

Dansk spesialitet: Bøfsandwich med sovs

Min favorittspise i Danmark er uten tvil en god og veltilberedt Bøfsandwich. Med saus. Den serveres på grillbarer og enkle cafèer, og fremstår ikke alltid like vellykket og veltilberedt både på utseende og smak. En perfekt av slagsen, som jeg fikk servert på Havnegrillen Aalbæk Havn tidligere i sommer ser lik ut:
- Burgerbrød skåret i to
- Ikke for tykk kjøttkake
- Tynne rødbeter
- Rå og ristet/stekt løk
- Agurkskiver (som har vært i eddiklake)
- Remoulade
- Burgertopp
- Saus over det hele, og den må ikke være for tynn, da blir det ekkelt og microaktigt
- Gjerne litt rå løk til pynt på toppen

Tipper kaloriinnholdet her er 600-900, men man spiser det heldigvis ikke hver dag.
Kan den nytes med en Jolly Cola, eller ers. Coca Cola på glassflaske blir opplevelsen fullkommen!

Prisene varierer fra kr 35-70 alt etter hvor man er. I Aalbæk kostet den 42,- og er den beste så langt i sommer. 

Har du prøvd det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar