onsdag 6. juli 2011

Forklaringen på hvorfor vi altfor ofte spiser HELE sjokoladen ...

Det er alltid interessant å finne ut HVORFOR ting er som de er. Og det gjelder særlig områder hvor det skjer ting man ikke forstår. Som at man ofte spiser hele sjokoladeplaten eller chipsposen, selv om man var fast besluttet på å IKKE gjøre det.

Videnskab.dk har en interessant artikkel om hva som skjer med mennesket når det får noe søt og fettrik mat i munnen. Fra munnen blir signalet sendt ned i tarmen, og videre til hjernen. Hjernen får beskjed om at det er fet mat vi spiser, og aktiviserer det såkalte BELØNNINGSSENTERET i hjernen. Dette senteret gir oss følelsen av velvære, og gir lyst til å spise ENDA MERE fett.

Vår kropp fungerer slik, ifølge Videnskab.dk, at det i tidenes morgen betydde OVERLEVELSE å få spist masse fet mat når det en sjelden gang var til rådighet. Dermed blir det en naturlig reaksjon på maten vi inntar, og det er ikke noe vi kan gjøre ved det.

Men det er det jo selvfølgelig! Den kjappeste løsningen må være at man lærer seg å unngå fristelsene og situasjonene. F.eks. ved å spise slik mat/søtt mye sjeldnere. Men det kommer jeg tilbake til ...

Hele artikkelen kan leses her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar