mandag 18. juli 2011

500 dager uten bil - nå prøver vi igjen

For å enklere komme oss rundt i sommerferien, har vi kjøpt en billig bil. Alternativene var å leie en bruktbil som ville kostet ca 7.000 kr for hele juli måned, eller låne bil noen dager ad gangen av våre venner. Formålet med bilen skulle være å transportere familien, samt kunne trekke vår lille campingvogn på knapt 4 meter, rundt omkring i Jylland i barnas skoleferie.

Kan bilen fortsatt fungere etter dette, må vi så overveie om vi skal fortsette å ha den. Det avhenger også i stor grad om Pia får nok arbeide, dvs. nok arbeidstimer eller fast arbeide som pedagog fremover.

Bilen, som er en Ford Escort 1,6 CXI, kostet kun 6.000 kr, og trenger snart en ny kobling/clutch. Den har også en tendens til å "hoppe" litt når motoren er blitt varm. Dette kan vi leve med for en kortere periode. Ellers er bilen, som er fra 1995, meget pen både innvendig og utvendig. Den har alarm og sentrallås, aluminiumsfelger, 4 ekstra vinterdekk, dårlig stereoanlegg, og hengerfeste med kontakt som vi sjekket var OK før vi handlet.

Sist weekend tok den oss frem og tilbake fra Frederikshavn til Lemvig hvor vi besøkte fruens foreldre. Og det gikk overraskende bra. Både bilturen og besøket, hehe.

Vektavgiften (tilsvarende årsavgift i Norge) koster for denne bilen ca kr 3.300,- i året.
Ansvarforsikring kostet kr 2.200,- hos IF.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar