søndag 14. august 2011

På besøk hos Projekt Kirke i Hjørring

Vi syns det er interessant å besøke andre kirker og menigheter, og denne søndagen tok vi turen til Hjørring og Projekt Kirke som er en ung frikirke, og videreføringen av byens gamle pinsekirke dog i et helt annet konsept. Menneskene her møtes som regel på Lundergårdskolen hvor man samles i skolens store og lyse lobby. Det er barnekirke/søndagsskole for alle aldre barn, og disse samles i noen av klasseværelsene.

I dag var det "Brunchgudstjeneste" kl 10. Det vil si at vi samles og spiste rundstykker med diverse lekkert pålegg (nederste bilde) mens man kan samtale og bli kjent med andre kristne og interesserte som også har møtt opp. Totalt var det nok mellom 40 og 50 små og store personer.

Etter en stund synges det litt, og èn av initiativtagerne forteller historien om da Jesus gjorde vann til vin. Dette var bare et av utallige mirakler Jesus gjorde, og på samme måte som den gang vil han også hjelpe deg og meg i vår hverdag med våre kamper og utfordringer. Fint fremført på en original måte vi ikke har hørt før.
Vi ber kort sammen og avslutter med to lovsanger fremført av solisten, gitaristen og trommisten, og hele salen er med å synger.


Projekt Kirke eksperimenterer med forskjellige måter å holde gudstjenester på. Dette kan være mindre samlinger hvor det er enklere for alle å delta med innspill, og det kan være større arrangementer hvor opptil 500 mennesker deltar.
Det vi syns er særlig interessant med nettopp denne gruppen, er at den prioriterer fellesskap og fokuserer på mennesker fremfor å skulle eie som egen kirkebygning. Skolen lånes gratis av kommunen, selv om dette krever litt ekstra arbeide med opp- og nedrigging av alt utstyr de fleste søndager.
Ukens andre samlinger foregår i de private hjemmene.


Vi tror kirke er mennesker, og det er alltid spennende når man besøker nye plasser, å se om folk tar kontakt, snakker til èn og hilser på deg når man kommer. Dette varierer veldig fra menighet til menighet.
Her ble man møtt av smilende og håndhilsende mennesker i mange aldre, og gjorde allerede velkomsten til noe særlig. Flere oppsøkte oss og ville gjerne høre hvem vi var. Vi kommer gjerne tilbake en annen gang :-)

Kirkens nettside med info og programmer finnes her: www.projektkirke.dk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar