mandag 28. juni 2010

En deilig sommerdag i Skagen


Vi har hatt en super sommerdag sammen i Skagen!
Fordi man bor på campingplass, slutter dagen litt senere enn hva vi er vant til, og fordi barna nå blir større, starter den også senere enn vanlig. I dag spiste vi morgenmat først kl 1030, og var ferdig i dusjen kl 12...

Vi syklet deretter ut til Skagen Odde Naturcenter, som er en bygning midt ute i klittene mellom Skagen nordstrand og Højen. Som det står i brosjyrene:

Det er fascination af den særprægede natur, der har givet inspiration til Naturcentret.



Havene, der mødes ved Grenen.
Råbjerg Mile. Grenen, der logrer. Det særlige Skagen lys.
Hvad er det, der sker? Hvorfor lige her?
Et besøg på Skagen Odde Naturcenter giver svar. Målet er, at de besøgende ser, lytter og forstår mere om sandet, vandet, vinden og lyset. - Og måske får de øjnene op for fænomener i naturen, de aldrig før har tænkt over.


Udstillingen er bygget op over temaerne vand, sand, vind og lys. I hvert af temarummene møder du en helt speciel stemning, skabt af lys, lyd m.m.

Her var det noe for alle sanser og aldere: Gutta eksperimenterte med magnetisk sand, Pia smakte og blandet bjesk, og jeg drømte meg bort i arkitektur og Jørn Utzons mesterverk...
Vi spise også matpakke ute i den flotte gården, med utsikt over landskapet.

Etterpå syklet vi inn til byen, og kjøpte noen store vaffel-is på Vaffel-hjørnet i gågaten.
De har gode og mange spennende is-slag, egen spesielt god guf, og veldig hyggelig betjening.
Og, de har stoler og bord så man kan sitte utenfor å nye godsakene...

Gutta ville gjerne på Bamsemusèet, og jeg ville gjerne tenke litt, så det løste vi med at Pia og gutta gikk å kikket på bamser, og jeg kikket på havnen og båtene. Og lette etter en sykkel-ringeklokke vi mangler.

Nå er det igjen snart natt, og roen senker seg på campingplassen ved 2230-tida.
Da blir det også mulig å falle i søvn ;-)

Tirsdag setter vi igjen kursen mot Frederikshavn, og overnatter muligens i Aalbæk (som er halvveis), alt etter hva dagsformen tilsier - deilig å ha ferie gitt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar