mandag 21. mars 2011

277 tonn norske selvangivelser sendes ut NÅ

Det svimlende tallet består av selve selvangivelsene på 61 tonn. Veiledningene veier 191 tonn, og alle konvoluttene alene veier ca 25 tonn. Det betyr ca 277 tonn papirer på vei til deg og meg, for at vi korrekt skal innberette alle viktigste transaksjoner for 2010.

Fra den 22. mars mottar vi selvangivelsen med post, og den er tilgjengelig på Altinn (tilsvarende tastselv.dk i DK). 400.000 mottar nå selvangivelsen elektronisk, men hvis den ikke åpnes innen 7 dager, blir papirutgaven sendt. På den måten kan man spare 6.000 tonn papir... Kun 20% åpnet ikke de elektroniske selvangivelsene i 2009.

Selvangivelsen kan også leveres fra den 22. mars, og inntil 30. april for lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende som leverer på papir.
Næringsdrivende som leverer elektronisk har frist til 31. mai.

23. juni får ca 85% av befolkningen skatteoppgjøret, og omtrent samtidig utbetalt overskytende skatt. Eller en giro med anmodning om å betale...

Husk: Selvangivelsen er kun et forslag! 
Selv om du får igjen skatt, betyr det ikke at alt stemmer.
Mange av oss har utgifter (og inntekter) som ikke er skrevet inn på forhånd.
Sjekk alltid alle tallene selv, og bruk en sjekkliste som f.eks. finnes i bladet Dine Penger for å være sikker på at du får ført inn alt som er viktig.

På midten av 90-tallet hadde jeg ikke store inntekter, og skatteetaten hadde skrevet inn en lønnsinntekt til 33.000 i stedet for 3.000 som jeg hadde oppgitt. En såpass stor restskatt (som selvfølgelig ble annulert) var ikke moro, men påpeker viktigheten av å gå grundig gjennom papirene.

Tallene er hentet fra Dine Penger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar