lørdag 19. mars 2011

Uten bil i ett år - spart 51.000 kr i transportutgifter

I disse dager er det ett år siden vi solgte vår Renault Trafic, og jeg har gledet meg til å se hvor mye vi har spart ved å unnvære bil dette året.

Nå er tallene klare, og resultatet er ca 51.000 kr! Utgifter til transport (bil, bensin, vedlikehold, forsikring, vektavgift/årsavgift, osv, samt klippekort til buss og tog og leie av bruktbil noen dager) er redusert fra kr 67.000 til kr 16.000. Da har jeg sammenlignet de siste 12 månedene, mot de foregående 12 måneder.

Pia studerer for tiden, så ved å selge bilen behøvde hun ikke ha en deltidsjobb ved siden av studiene (som er ganske tøffe for en voksen mamma som ikke har gått på skole på nesten 20 år). Det gjorde også at vi kunne få mest mulig tid sammen som familie.

Skal vi være helt ærlige, ER det også en luksusgode å ha bil når man bor så tett på byen som vi gjør. Matbutikker, skoler og fritidsaktiviteter er alle i rimelig nærhet. Og skal vi bruke bil i ferien eller ved familiesammenkomster, kan man leie bruktbil i Fr.havn for 250 kr døgnet.

Med til sammenhengen hører også at alle barn under 12 år i DK reiser gratis med offentlig transport. Dessuten har Pia gode studierabatter på lengere togreiser fordi hun studerer.

Det betyr ikke at vi hater bil, og aldri vil ha det igjen. Det betyr at vi prioriterer anderledes, og at bilen ikke er viktig nok i hverdagen. Selv om den helt sikkert hadde gjort mange ting litt enklere. Men også dyrere ;-)

Vi bruker sykler nesten daglig. Barna sykler til skolen. Pia sykler til barnehagen eller jernbanestasjonen. Og vi har en scooter som jeg bruker til jobben i sommehalvåret, og til småting rundt i byen hvis det er litt travelt. Ellers sykler jeg også mye.

Besparelse på over 50.000 kr er helt vilt!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar