lørdag 19. februar 2011

Etterslep på vedlikehold av kirkebygg: 10 milliarder!

I Norge finnes det 1620 kirker, og mange av dem har et skrikende behov for vedlikehold. Og ironisk nok er det flest kirker på plasser med like folk, f.eks. Hitra som har 4.300 innbyggere og 7 kirker. Et gjennomsnitt av landets befolkning på 5 millioner mennesker fordelt på landets kirker gir ellers et snitt på ca 3.000 innbyggere.

Selv om staten har gitt kommunene rentefrie lån til vedlikehold av kirkebygg, ble det i 2009 ikke opptatt mere lån enn 500 millioner av de øremerkede 1,2 milliardene.

Og, kirkebygg blir ALDRI revet, fordi det er så mange FØLELSER forbundet med dem, uttaler Øystein Dahle i som jobber i avdelingen med det enkle navnet "Samfunnskontakt og interessevirksomhet i Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon".

Følelser ja, men skoler, sykehjem og alt mulig annet blir revet for et godt ord; bygninger hvor mennesker har tilbrakt mange år av deres liv! Mens kirkebygg, hvor en liten prosentdel av befolkningen er en times tid på søndagene, de må man ikke røre - snakk om dårlig prioritering!

Inspirasjonen er kommet fra en artikkel i Nationen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar