lørdag 26. februar 2011

Storslått reise- og campingmesse i Herning

Fredag åpnet Ferie For Alle i Herning, og iløpet av den første timen hadde over 10.000 mennesker kommet innenfor dørene til de i alt 13 hallene. Deriblant oss 4. Tallet på utstillere er rekordhøye 1.023, og arrangørene forventer at det kan bli besøksrekord med nærmere 100.000 gjester de tre dagene messen pågår.

Veldig mange danskere camperer, og camping fylte også langt over halvparten av plassen. Campingplasser, vogner, telt, og alt tenkelig utstyr kunne erhverves. Men "hele verden" var også til stede i andre haller, Amerika sterkt representert, i tillegg til Nordnorge og Sverige.

For campingfolket var det arrangert egen messecamping, hvor 700 plasser var reservert besøkende i medbragt campingbil eller -vogn. Og selv om gradestokken var under null, og frisk vind gjorde temperaturen enda lavere, så det ikke ut til å legge noen demper på begeistringen. Et kvarter før åpningen var allerede køen lang foran inngangen...

For barna var det eget lekeland, med utstyr fra forskjellige leverandører til lekeapparater til campingplassene. En stor suksess, og helt klart medvirkende til at de voksne fikk mer ro til å se på alle tilbudene i hallene. Man kunne kjøpe pølser, vann og is overalt, i tillegg til mere eksotiske retter som f.eks. paella i Spania-avdelingen.


Vi var der mest for opplevelsens skyld, og kikket mest på campingvogner og utstyr. En annen ting jeg registrerte var at her ble det gjort langt større innsats opplevelsesmessig enn på Reiselivsmessen på Lillestrøm. Den kan ikke på langtnær måle seg med denne messen: I Herning medbragte utstillerne kulisser, vogner, rullende iskremselgere, giraffkamuflert limousin, smaksprøver i stort omfang, konserter, foredrag, golfskole og mye, mye mere. Det er helt klart en større opplevelse her enn i Oslo, første uken i januar.

Noe vi syns var veldig artig, var en ny type mini-campingvogn, der det kun er soveplasser inne, og kjøkken bak vogna (se bildene). Prisene var allikevel fra kr 70.000,- mener jeg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar