fredag 6. august 2010

Genialt - genialt - genialt

Geocaching er en genial oppfinnelse, som i korthet går ut på at man går på skattejakt, i det område man befinner seg. Man kan laste ned en applikasjon til sin mobil eller GPS, og kan deretter søke etter skatter i form av små suvenirer, litt godis, eller en morsom hilsen som forrige skatte-jeger har lagt fra seg.

I ettermiddag prøvde vi dette hos oss, og i umiddelbar nærhet lå det tre skatter.
Den første fant vi ganske raskt, mens nummer to krevde betydelig mere søking, samt både skrubbsår og brennesler på bena. Men morsomt var det - og gutta ville til neste skatt umiddelbart :-)

Der skatten ligger, enten i form av en boks, kasse, severdighet, el.lign., ligger også en loggbok, der kan skriver at man har funnet skatten. Det er også morsomt å se historien bakover, hvor mange som faktisk har vært på samme sted, og hvor disse kommer fra. Skatt nummer 2, hadde vært besøkt av mennesker fra mange land i verden (nederste bilde).

Det koster (nødvendigvis) ikke noe å være med, bare gå inn på nettsiden http://www.geocaching.com/ hvor man også kan laste ned applikasjonen. Skulle man være i den heldige situasjonen at man er eier av en iPhone, fungerer det meget godt med hjelp av det innebygde kartet og GPSen... (skjermbilde fra iPhone avbildet øverst).

Igjen, en genial familieaktivitet, nesten uansett hvor man er i verden - anbefales på det sterkeste!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar