fredag 17. september 2010

Imponerende campingmesse

Torsdag tok jeg toget til Lillestrøm, og besøkte årets store campingmesse. Det var en bokstavlig talt, stor opplevelse!

Hundrevis av neste års campingvogner og bobiler var utstilt, samt diverse utstyr til camping både i telt, vogn og bil. Det imponerte meg hvor flotte og detaljrike dagens (og neste års) campingvogner er, og det er tilsynelatende tatt høyde for alt hva kunden måtte ønske. Til èn av modellene på ca 5 meter, kunne man få 14 forskjellige planløsninger!

Det er også morsomt å observere og høre på andre besøkende.
Noen er veldig målrettet, og kjøper endog campingvogn på messen.
Andre går målbevisst etter "sine" ønske-løsninger, har med papirer, skriver og diskuterer høylytt med partneren.
Også var det dem som meg, som bare gikk å kikket, undersøkte, spurte selgerne om forskjellige ting og var betydelig mer avslappet enn mange andre.

Gjennomsnittsalderen vil jeg tippe var ca 50 år, og det var temmelig mange i den øvre aldersgruppen som helt klart gikk etter bobil. En av selgerne forklarte at dette ofte var båtfolk, som hadde hatt cabincruiser hele deres voksne liv, men nå gikk etter en enklere tilværelse på land. Kjøpesterke var de dog, med både nedbetalte hus, overskudd fra båtsalg og ønske om en 8-9 meters bobil med dobbelseng og god plass til barnebarna. Ikke dumt...

Det var også interessant å se hvordan de forskjellige leverandørene hadde dekorert vognene, noen hadde endog gjort veldig mye ut av det, med enkel servering, køsystem, og personlig fremvisning i de flotteste vognene.

Min pendlerhybel er for tiden en Hobby 390 fra 1985, og jeg ser at det har skjedd en del på 25 år. Selv om løsningen fungerer fint for meg. Kan man imidlertid kombinere en pendlerhybel med familievogn i feriene, kan man selvfølgelig investere mer i en noe større og nyere vogn. Og her var det nok å velge i, selv om vi helt sikkert hadde kjøpt brukt hvor utvalget er enormt for tiden :-)

Messen holder åpent frem til søndag, og kan klart anbefales!

Øverste bilde var en klar favoritt: Familievogn med køyer foran, sittegruppe bak, og hel dobbelseng man "drar" ned over salongen når man skal sove, og ingenting bør ryddes vekk for natten.

Nederste bilde var en av de mer ekstreme bobilene, med garasje bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar