torsdag 7. april 2011

Den flytende nattklubben Spektrum Scandinavia

Den gamle DSB-fergen BROEN som seilte på Storebælt og til Samsø i ca 40 år, er nå blitt et flytende nattklubb som slepes rundt til større byer i Skandinavia. Skipet, som har fått fjernet propellen og som per definisjon dermed er en lekter, blir trukket av slepebåten Egesund.

Initativtakerne er danske Kasper M. de Thurah, som har drømt om dette prosjektet i flere får. Til tross for mange oppstartsproblemer er gjengen i gang, og ca 35 ansatte bor ombord i skipet som nå har 4 dekk, 8 barer og et verdensklasse Function-One lydsystem. I Oslo var det ca 4000 mennesker som besøkte skipet på åpningsdagen.

Nå har skipet som er døpt SPEKTRUM SCANDINAVIA igjen møtt på skjær i sjøen, i form av en mindre kollisjon med en slepebåt, som medførte et hull foran i skroget, og kansellering av reisen til Haugesund. Båten ligger nå i Horten og venter på reperasjon.
Nå er det ikke selve konseptet nattklubb som fascinerer meg, men heller det at noen tørr gjøre nye ting, og tenke i andre utradisjonelle baner.

Og ikke minst; Kasper M. de Thurah har noen VELDIG, VELDIG STILIGE nettsider, som absolutt anbefales et besøk. Klikk play under - og skru på lyden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar