torsdag 22. juli 2010

Besøk fra Pensylvania

Fra tirsdag til onsdag denne uken hadde vi besøk av Thomas fra Pensylvania i USA. Gjennom vårt medlemsskap i Couchsurfing hadde han funnet frem til oss på nettet, og spurt om han kunne overnatte på vei fra DK til Norge.

Couchsurfing er en idèel organisasjon hvor formålet er at mennesker skal etablere relasjoner på tvers av kultur, religion og språk. Når man snakker sammen, kriger man som regel heller ikke...

Noen fakta om Couchsurfing:
- 1 million medlemmer
- i mer enn 69.000 byer
- som snakker mere enn 300 språk
- Overnatting er gratis, og tilbys ofte 1-2 sammenhengende netter
- Det tilbys også (eller evt.) rundvisning i byen, eller kafèbesøk
- Medlemsskap er gratis!

- Man behøver ikke å kunne tilby overnatting.
- Man leser om den besøkende før man aksepterer, og ser hva andre har skrevet og syns om personen, likeledes gir man kommentarer når man har hatt besøk, så andre også kan føle seg trygge på at de får en positiv opplevelse.

Poenget er at det er mye mer personlige og interessant å møte MENNESKER som bor i byen du besøker, enn å tilbringe ferien på et hotell eller herberge. Da møter man de lokale, som vet hva som virkelig er verdt å se, og vennskap etablereres.

Thomas har vært i Europa ett par uker, og skulle besøke venner i Norge før hjemreisen.
Han kom til middagstid, spiste med oss og vi pratet om løst og fast, han sov på gjestesengen i stuen, fikk morgenmat med oss og smurte matpakke til båtreisen.
Et veldig hyggelig og interessant besøk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar