lørdag 10. juli 2010

Hvem er din gud???

Hvem lar du bestemme over deg?
Hvem respekterer du?
Hvem innretter du ditt liv etter?

Dette er viktige spørsmål, og svarene forteller hvem du og jeg egentlig er.

De fleste av oss er nok ikke bevisst om dette i dagligdagen, men faktisk er det slik at om vi vil eller ikke, har vi mennesker rundt oss som påvirker oss. I både positiv og negativ retning.

Hvem er så din gud?
- Er det sjefen din, som man er nødt til å innrette seg etter for å unngå trøbbel?
- Er det din partner, som blir sykelig sjalu eller irritabel hvis alt ikke går som han/hun ønsker?
- Er det barna dine, fordi du ikke klarer å skuffe dem, eller du prøver å skjule dine svakheter og mangler for?

Er du trygg på deg selv, og vet hvem du er, har du aldri noe å frykte.

Hvis ikke sjefen eller arbeidsplassen er din gud, frykter du heller ikke hvis du blir oppsagt eller forflyttet. Du kan allikevel ha fred inni deg selv, og tenke klart selv om det stormer rundt deg. Jeg tørr påstå at hvis det du tror på, og setter din lit til, ikke er større en arbeidsplassen, vil guden rakne før eller siden allikevel.

Hvis din økonomi tilsier at huset du bor i er for stort og må selges, raser heller ikke din verden sammen. Huset var ikke din gud, men kun et sted hvor du bodde en bestemt tid.

Den lekre BMWen din, med 17" alu-felger som du virkelig hadde ønsket deg i flere år, må også kanskje selges, for å finansiere familieutvidelsen. Da kjenner du fort om bilen også er en gud, eller bare en fin bruksgjenstand.

Noen av de mennesker jeg beundrer mest, er dem som klarer å holde fokuset selv om deres omstendigheter kan være svært turbulente. Sykdom, økonomiske problemer, urettferdig behandling, baktalelser, osv., knekker dem ikke, fordi de er grunnfestet.

(Bilde fra timesonline.typepad.com)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar