onsdag 28. juli 2010

Levebåten Marie er i Tønsberg


Det finnes en god del varianter av husbåter på våre breddegrader, men èn av de mer vellykkede er levebåten Marie, som er bygget av Oslomannen Tore Foss. Den er nettopp definert som båt, fordi den er 14,9 meter (fritidsbåter skal være under 15 meter) og hver sommer kan ses rundt i skjærgården på østlandet. Fordi den har motor, og kan forflytte seg selv, blir den ikke definert som en huslekter og kan derfor få ligge hvor som helst på samme måte som andre fritidsbåter.

Jeg har flere ganger vært i kontakt med Tore Foss og hans kone Eline Bjerke i tiden hvor vi selv bygget flytende hus, og  vært ombord når Marie har gjestet Horten. Båten er gjennomtenkt i minste detalj, og det finnes mange smarte løsninger ombord. Blant annet nedsenkbar baugpropell, og fryser under dekk. Når båten skal på land for vedlikehold, kan hele herligheten løftes via en krok øverst i skorstenen, i stedet for stropper og kjettinger...


Om vinteren bor ekteparret fast i levebåten nær Fornebu ved Oslo, og Tore kjører Eline inn til jobben hennes i Oslo med lettbåten, og setter henne av på honnørkaia foran Rådhuset.

De siste dagene har Marie vært observert i Tønsberg, og lokalavisen har vært ombord og laget en liten film-snutt. Denne er riktignok ikke av beste kvalitet, men gir allikevel et godt innblikk i livet og plassen ombord.
Se videoen her

Igjen, det er så gøy med mennesker som tørr å leve ut drømmer!

Alle bilder/video er tatt av Eric Johannensen, Tønsberg Blad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar