søndag 11. juli 2010

Er litt frustrert ...

(Bilde fra kotaku.com)
Jeg tror aldri det var meninen at småbarnsforeldre skulle måtte kjempe for å få litt alenetid.
En gang imellom.

De siste dagene har en lei rutine kommet tilbake for fullt:
Vår yngste klarer ikke å falle i søvn, og kommer inn i stua flere ganger i løpet av kvelden.
Vår eldste har bruk for mye søvn, og må dessverre (etter hans eget skjønn), legge seg FØR lillebror, ellers blir han trøtt og grinete dagen etter.

Når det endelig blir ro utpå kvelden kan klokken være 22, og for i det hele tatt kunne få snakket om viktige ting som barn ikke skal høre på, må de voksne altså gjøre dette i timene før midnatt.
Da er også de voksne trøtte, fordi det har vært en lang dag, og familiemedlemmenens sammensetning hos oss krever en god del oppmerksomhet.

Den yngste - som ikke har bruk for særlig mye søvn - våkner som regel først, og er følgelig umedisinert. Dette kan være fra kl 0530...
Det gjør at støy- og aktivitetsnivået er ganske høyt, som denne morgenen, og gjør at foreldrene våkner altfor tidlig. Det er dumt, fordi foreldrene prøvde å få litt alenetid på balkongen i går kveld, selv om lillebror var forbi flere ganger etter at han ble lagt. Og de voksne er derfor litt trøtte.

Skulle vi da ha lagt oss kl 22 uansett, fordi HVIS lillebror våknet tidlig så var vi også uthvilte?
Hvor mye alenetid kan småbarnsforeldre regne med å ha?
Og når det gjelder ekteskapslige aktiviteter som ofte foregår på soverommet, kan det heller ikke være meningen at dette må man lure seg til mens det går tegnefilm på TV om ettermiddagen, eller at det skal skje som et desperat forsøk rett før midnatt.

Hvis ovenstående skal være alminnelig betingelser for overleving av parforhold, forstår jeg godt at skillsmisseprosenten er på over 50%...

5 kommentarer:

  1. Nå vet ikke jeg hvor gammel den minste er - men hvis han er gammel nok til å ta medisinene sine selv om morgenen (for eksempel hvis dere har en liten boks med hans navn på, som dere legger akkurat de medisinene han skal ha oppi om kvelden når dere legger dere, så tar han ikke feil) - da vil vel støy/aktivitetsnivået kanskje ikke bli så høyt? Jeg har vært borti endel ADHDbarn som absolutt ikke klager på å få medisinen sin, fordi de blir slitne av seg selv. Og da er det vel kanskje ikke så vanskelig for minsten å huske på det selv?

    SvarSlett
  2. Godmorgen :-) Når du har ADHD børn og voksne , at vi nu har - det er meget højt til andre, forstå, at børn har en tænd og spin knapper. De kan ikke ærede business samme ansvar som andre børn , og derfor er vi voksne "på "fra tidlig morgen til aften .. Jeg er voksende udmærket problemet, du skriver om , som det altid er en balance, fordi de vække tidligt, og vi anvendte potentielle medlemmer vil " modne "sammen .. Jeg tror desværre , at man er tvunget til at indrette sig , som gør det søvn , vi kan og vi vil Bruges fornuft og indrette efter børn , som ændrer ham. Vi har alle de priser , vi har vejret , der gør selskabet , vi ændre vores erfarne erfarne livsmåde , fordi børn ikke kan .. Det er meget stor og til tider drone uretførdigt , når vi har Brug for voksne slange - komfort osv. men det er vores erfaring børn oplever bare ikke på .. Og de kan ikke gore for det. Mask ville Bruges min AF piger og bagefter holdt virksomhed alene på taget op AF oplevet hvordan det meget vel kan være, men det kunne maske hjælpe lidt .. Mange tanker Lotte

    SvarSlett
  3. Den besked blev af en eller anden årsag til en gang værre vrøvl - Hvorfor blev den det Jørgen ?Er det fordi den oversætter direkte til norsk ? Lotte

    SvarSlett
  4. Lotte: Vet ikke hvorfor den ble sånn, men jeg tror jeg forstår hva du mener allikevel.
    Bra du nevnte det, ellers hadde jeg blitt litt usikker på hvilken tilstand du var i denne morgenen ;-)

    SvarSlett
  5. Esarmika:
    Tidligere fungerte det at han (stort sett) husket selv å ta medisin når han våknet. Og hvis han glemte det, gjorde det ikke så mye fordi Ritalinen virket i løpet av 10 minutter.
    Så morgenfreden kunne reddes allikevel :-)

    Nå får han Equasym depotpille, som virket 100% i løpet av en time. Selv om han er 8 år, har han vanskelig for å huske (som maaaange med adhd har) å ta medisin og drikke vann når han våkner. Fordi da er det 1000 andre tanker i hodet (og det forstår jeg godt. Jeg kan også glemme det hvis jeg går utenom den faste rutinen).

    Jeg vet om noen som har vekkeklokke til sitt adhd-barn som ringer kl 05, så han får tatt sin medisin, deretter leser han i blader, til den virker, og morgenen med resten av fam. går ganske bra. Vanligvis.
    Vi har ikke gått til dette skrittet enda, men kanskje det kunne være en løsning, hvis det samtidig, gjør at han faller hurtigere i søvn om aftenen?

    SvarSlett