fredag 26. februar 2010

Horten = Silicon Valley ???

Bilde fra gjengangeren.no. Med badeflåte i bakgrunnen.

Årets turistbrosjyre om Horten er nettopp kommet ut, og som pendler til denne byen (og ikke fast-boende) er det alltid morsomt å lese de rosende ord og vendinger byens lokale turistsjef og ordfører skriver for å lokke - og beholde - turister i byen sin.

Noe som umiddelbart legges merke til på brosjyrens side 3, er turistsjef Wigdis Solbergs ord, hvor hun sier: "I verdenssammenheng omtales Horten ofte som Nordens svar på Silicon Valley". Den var god syns jeg! Og vi fikk oss også en god latter på jobben når vi leste den...

På side 8 står det følgende "Horten er både havneby, hageby og handleby, men mest av alt er Horten en badeby". I tillegg står det om bading overraskende mange ganger i brosjyren. Det er ganske merkelig, tatt i betraktning at i 2009 tok ikke Horten kommune seg råd til å legge ut badeflåten på den mest besøkte stranden. Nesten samtidig fjernet kommunen mange søplekasser i byen, fordi det kostet så mye å tømme dem...  Det blir artig å se om badeflåten eller badeflåtene blir sjøsatt i år, siden det blir gjort så mye ut av å markere det for de lokale og ikke minst turistene, som virkelig får forventningene til både strender, bading og øvrige fasciliteter skrudd skikkelig i været.

Kan heller ikke la være å ta med en annen linje på side 8: "I Hortensskogen og langsmed kanalen, som skiller byen fra Karljohansvern, vokser mistelteinen vilt og frodig. Den trives like godt i Horten som de drøyt 25.000 innbyggerne". 

Jeg har aldri sett denne mistelteinen, hvilket gir grunn til bekymring fordi de fleste jeg kjenner av Hortens innbyggere ikke er veldig tilfreds med tingenes tilstand. F.eks. 
- Skolen i sentrum kan ikke brukes pga av bl.a. råte og dårlig vedlikehold. Elevene har vært innlosjert i leide, uegnede lokaler på et industriområde i over halvannet år. Skolen er p.t. ikke under utbedring. 
- Barnehager er stengt pga samme problem.
- Det lokale sykehuset er nedlagt. Nærmeste er Tønsberg 20 km unna. 
- Brannstasjonen er flyttet 10 km ut av byen.
- Dårlig med sykehjemsplasser.
- Biltilsynet er flyttet til nabobyen.
- En av fire elever avbryter videregående utdannelse.
- Hullete veier, osv.

Jeg skjønner godt at det er umulig å gjøre drøyt 25.000 mennesker tilfredse, men det er ganske underholdende og modig, å skrive slike glansbilde-historier om en by som tross fin beliggenhet i sommerhalvåret, har temmelig mange utfordringer å løse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar