mandag 22. februar 2010

TV-dag og vinterferie


Nå har barna vinterferie og det snør fortsatt. I tillegg er det kaldt.
Da blir det innedag, med TV-titting!

Jeg har lånt noen episoder med krimiserien ØRNEN på biblioteket jeg planlegger å se.
Dette er en serie som ble laget for noen få år siden, som jeg syns er kjempespennende og meget godt laget.
Her er noen ord om serien:
’Ørnen’ er en politiserie med to fortællelag.


På det ydre, aktionsprægede plan handler serien om en yngre kriminalinspektør Hallgrim

Hallgrimsson, kaldet Ørnen, som har så let ved at tage ansvar for andre og samtidig med stor ekspertise efterforsker og (formodentlig) opklarer drabssager med forbindelse til grænseoverskridende, organiseret kriminalitet.

På det indre plan handler serien om en mand, som er så elendig til at tage ansvar for sig selv, at han nu befinder sig på kanten af en eksistentiel krise. Han bliver nødt til at foretage en indre efterforskning for at løse gåden om sit eget liv.

I seriens åbningsscene er Hallgrim på vej hjem til Island, til sin mors dødsleje, da hans fly bliver tilbageholdt i Københavns Lufthavn, fordi en kritisk sag kræver hans ekspertise. En politimand er fundet myrdet og hans pistol og identifikationskort er nu i omløb i transitområdet og skal tilsyneladende bruges i forbindelse med en flykapring. Så Hallgrim når ikke hjem i denne omgang.


Sammen med gutta ser vi Brødrene Dal og Spektralsteinene, som gikk på norsk tv første gang på 80-tallet. Serien er omtrent akkurat passe skummel for en 7- og 9-åring som ikke vil ha det altfor store overraskelsene i en film ;-)

Ha en fin vinterferie (dere som har det :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar