fredag 16. april 2010

Smart innredning - sengehems på lite barnerom

Rommet til Silas er langt og smalt. Og lite. I lang tid gikk jeg å tenkte på hva vi kunne gjøre her, for å unngå bena til høysengen han hadde tidligere. Bena til senga sto dermed midt i rommet, og ødela for mye annen innredning.

I et Gjør Det Selv-blad sommeren 2009 fikk jeg endelig løsningen!
Og enkel var den også...
To solide tre-bjelker festes mellom rommets endevegger, med en bredde mellom seg hvor det kan ligge en madrass. I vårt tilfelle ble bredden 70 cm, som tilsvarte madrassen Silas allerede hadde. Bredden kunne heller ikke være større, fordi vi ville ha muligheten til å åpne vinduet helt opp (og vinduet åpner innover mot venstre).

Løsningen gjorde at sengen blir nesten som en hems, og vi monterte en lofts-stige med hengsler både midt på stigen, og på sengen. Det gjør at stigen løftes opp om morgenen, og dermed er det INGENTING som hindrer adgang til hyllene eller tar gulv-plass på dagtid. Om kvelden løftes/brettes stigen ned, men da er det jo ingen som bruker gulvplassen (eller trenger adgang til reolen) allikevel. Se bildet hvor stigen er nede.

Langs hele rommets langvegg kan det dermed innrettes etter eget ønske, når man ikke skal ta hensyn til verken stiger eller sengeben. Vi hadde fra tidligere Ikea-reoler på hver side, og skrivebordet er opprinnelig en sengegavl fra en dobbel furuseng, som er sparklet, pusset og malet. Dette gjør rommet og innredningen mere levende, i tillegg til de forskjellige fargene Silas har valgt: Rød, orange, sort og bjerk.

Løsningen skaper også mere gulv-plass, da alle møbler står på den ene siden i rommet.

Den gamle høysengen ble solgt, og for pengene kjøpte vi de to kraftige bjelkene i "takstol-kvalitet", to sengebunner i Jysk (pga lengden på 317 cm) og noen solide plugger og skruer. I tillegg beslag til de to sengehestene. Totalpris ca kr 500,-
Planen er også at sengen+stigen skal males.

Smart???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar