fredag 26. mars 2010

Har du mer skatt til gode ???

I disse dager legges tallene på norske selvangivelser ut, og mange er inne og får konstatert at de får penger igjen - jippi! Men hva hvis du skulle hatt enda mere igjen, og ikke oppdager det fordi du ikke sjekker tallene? Artikkelen under er fra JyllandsPosten, og det er sjokkerende hvor mange danskere som gir blaffen:


Hvert år ligger der mere end 700 millioner kroner tilovers hos Skat, fordi danskere ikke tjekker deres skatteregnskab.


En stor undersøgelse, som Skat offentliggjorde sidste år, viser, at danskerne i indkomståret 2006 gik glip af 0,73 milliarder kroner. Det skriver MetroXpress.
Og meget tyder på, at beløbet er blevet større, for antallet af danskere, der ændrer i deres selvangivelser, er faldet kraftigt.

Blind tillid til Skat
Skat oplyser til MetroXpress, at kun 136.873 personer indtil videre har reguleret i deres oplysninger.

I samme periode sidste år havde 182.400 været inde og ændre i årsopgørelsen.

Skat erkender, at det er et problem, at danskerne dropper at tjekke regnskabet:
-Desværre har de fleste fuld tillid til, at alle oplysninger er rigtige. Men man bør gå ind og se, om beregningerne er rigtige, for der kan ske fejl. Det kan være oplysninger om private lån, befordringsfradrag, aktieindkomster eller lejeindtægter, forklarer Johnny Fussing, der er specialkonsulent i Skat.

Indviklet hjemmeside

Lysten til at selvangive kan også være faldet, fordi mange, især ældre, endnu ikke har styr på den elektroniske indberetning på Skats hjemmeside. Lisbeth Nebelong, der har skrevet flere bøger om privatøkonomi, mener, at digitaliseringen er gået for stærkt,
- Jeg synes ikke, at Skats hjemmeside er specielt brugervenlig. Mange folk har nok en afmagt over for digitaliseringen og undrer sig over, hvorfor vi skal sidde og arbejde for det offentlige, siger Lisbeth Nebelong til MetroXpress.
Dyrt at glemme tjek
Det kan koste mange penge at stole på årsopgørelsens regnskab, advarer Kim Valentin, der er økonomisk rådgiver,
- Du skal selv tjekke det hele igennem. Selv om det meste sker automatisk nu, er der stadigvæk ting, man selv skal opgøre. Det er farligt at gå ud fra, at de, der har ens oplysninger, har indberettet dem korrekt, siger Kim Valentin, privatøkonom i Finanshuset Fredensborg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar