tirsdag 30. mars 2010

Minicruise til Bergen - med fergen fra Hirtshals

Tirsdag morgen forlot vi Lalandia i Billund, etter 3 deilige dager sammen med Jørns mor og mann, hvor vi hygget, badet, lekte og spiste god mat. Et besøk i Lalandia kan sagtens gjentas, fordi området er stort og variert for alle aldre, alt er pent holdt og ryddig, og prisene er ikke ublu i forhold til hva vi får igjen, syns vi.

I dag har vi tatt buss til Vejle, og tog videre til Hirtshals.
Nå skal vi på såkalt minicruise, som betyr frem og tilbake med samme ferge, til Bergen i Norge.

Vi ankommer i morgen formiddag, og har 2-3 timer i land før returen. Da er planen en tur med Fløibanen opp på det høye fjellet nesten midt i byen, og en rusletur langs Bryggen.

Simon og jeg inspiserer fergen og gjør oss kjent med den nå, mens Pia tar en liten lur i køya.
Denne fergen er bygget i 1993, opprinnelig som en lastebilferge, men er utbygd og påbygd flere ganger, og fremstår i dag som litt rotete og kronglete å finne frem i. Dog har den sjel, og er faktisk den eneste gjenværende "danskebåten" som vi husker med den restauranter, lov til å røyke, stor tax-free-butikk og pianobar. I tillegg har den kahytter til å sove i :-)

Vi fikk et veldig godt tilbud på denne reisen allerede i februar måned; Alle fire tur/retur i lugar med havsutsikt til ca kr 860,-. (Hadde vi vært klar over muligheten for Lalandia på det tidspunktet, hadde vi nok droppet denne turen da det skjer mye på kort tid). Tiden ombord vil vi bruke på å spille spill sammen, kanskje lese i boken jeg har tatt med men ikke fått åpnet siden torsdag, prøve spisestedene ombord og kikke litt i butikken. Med andre ord: Ren og skjær avslapping og hygge!

Kl 15 er det avgang, og Simon og jeg stikker ut en tur på dekk!

1 kommentar:

  1. Halllooooo Jørn! Silas var altså osse me', selv om hjernen hans nokk var mer opptatt av mobilen sin enn av båten - denne gangen ;o)
    Kona

    SvarSlett