lørdag 27. mars 2010

Harde tider for ekteskap i Frederikshavn

Nordjyske Stiftstidene hadde for et par dager siden en interessant artikkel om hvordan skillsmisseprosenten fyker i været i Frederikshavn. Antallet skillsmisser steg fra 2008 - 2009 med 71 %.
Mitt umiddelbare råd til de som sliter i ekteskapet er å snakke sammen, og snakke med profesjonelle. Flesteparten av dem som skiller seg, blir allikevel ikke lykligere eller mindre problemfylte etter et brudd. Prøv i hvertfall å løse tingene. Og kanskje enda en gang også.

Under har jeg satt i deler av artikkelen:

Sidste år blev der delt mange fyresedler ud i Frederikshavn, og det kan nu ses på skilsmisse-statistikkerne.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Frederikshavn Kommune har haft den største stigning i antallet af skilsmisser i Nordjylland.

Folk er pressede

Psykoterapeut og forfatter Mette G. Andersen fra Skagen mener, at de mange fyringer i kommunen - hos blandt andet virksomheder som MAN Diesel og Martin - har betydet, at flere par går fra hinanden.

- Frederikshavn Kommune har været enormt presset både på grund af krisen og i forbindelse med kommunesammenlægningen. Der har været foretaget en enorm mængde fyringer. Det betyder, at folk er enormt presset, og det går ud over ægteskabet, siger hun.
Fyringer smadrer forholdet
Mette G. Andersen er ikke i tvivl om, at en fyring også kan ende med en skilsmisse.
- Hvis man har sat sig for hårdt i det, og så mister sit job, så mister man også de goder, som man tidligere har haft. For nogen kan det økonomiske pres simpelthen gå hårdt ud over ægteskabet. Der er ikke noget, der kan smadre et parforhold så voldsomt, som når man har økonomiske problemer, siger Mette G. Andersen.
Brønderslev, Jammerbugt, Rebild og Læsø Kommuner har haft et fald fra 2008 til 2009 i antallet af skilsmisser.

Bildet: Pia og jeg merker ikke noe til dette, og har tenkt å fortsatt holde sammen.
Og ja, det ER en ferge vi fikk som sang-holder til bryllupet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar