onsdag 3. mars 2010

Seinfeld - serien som handler om ingenting

Jeg har fra tid til annen sett på Seinfeld når seriene har gått på TV. Men i det siste har jeg prøvd å få med meg alle sendingene. Det er fordi jeg ofte ler av det som skjer, og særlig det Kramer gjør og sier.
Jeg prøver for tiden å LE mere, og det skjer ofte at jeg humrer, og også ler høyt i flere sekunder over de morsomme situasjonene som oppstår blant gruppen. Noe av det som skjer syns jeg også er teit, men sånn er det med alle ting. Hold fast i det som er bra, og dropp det man ikke liker, sa Jesus. Og det er en skikkelig bra leveregel!

Seinfeld blir ofte beskrevet som et program om ingenting («a show about nothing»).
Serien ble skapt av Jerry Seinfeld og Larry David, og handler om livet til Jerry og hans venner George, Kramer og Elaine. Mye av handlingen, særlig i begynnelsen av serien, er rett og slett samtaler mellom Jerry og George hvor de diskuterer samfunnets uskrevne regler.

Jerry, George, Elaine og Kramer møtes ofte på Monk's Restaurant.
De fire hovedpersonene samles vanligvis i Jerrys leilighet eller på kaféen på hjørnet hvor de diskuterer sine problemer. Episodene består ofte av fire forskjellige historier (én for hver av rollefigurene) som ender opp med å bli sydd sammen. (Hentet fra Wikipedia.no)

Ti ting, du (måske) ikke vidste om "Seinfeld" (fra dr.dk):



Kramer (spillet af Michael Richards) hed Kessler i seriens pilotepisode
Den rigtige Kramer lever i dag af at arrangere busture rundt til de steder i New York, hvor "Seinfeld" foregår
Elaine (Julia Louis-Dreyfus) var ikke med i serien oprindeligt, men efter pilotepisoden forlangte NBC, at serien også skulle have en kvindelig hovedperson
"Seinfeld" har modtaget en lang række priser, deriblandt ti Emmy'er, tre Golden Globes, ti American Comedy Awards og en British Comedy Award
Superneurotikeren George (Jason Alexander) er baseret på seriens medskaber, Larry David
I seriens biroller møder vi en lang række skuespillere, der siden har fået stor succes i andre serier. Bl.a. Jane Leeves (Daphne i "Frasier"), Teri Hatcher (Susan i "Desperate Housewives"), Debra Messing (Grace i "Will & Grace"), Megan Mullally (Karen i "Will & Grace") og Kristin Davis (Charlotte i "Sex and the City").
Episoden "The Virgin" er skrevet af brødrene Peter og Bobby Farrelly, der siden har skabt filmsucceser som "Dum og dummere", "Vild med Mary" og "Jeg, mig & Irene".
Georges far spilles af Jerry Stiller, som i virkelighedens verden er far til komikeren Ben Stiller.
I 2002 kårede det amerikanske tv-magasin TV Guide "Seinfeld" som den bedste tv-serie nogensinde.

Les mere på Wikipedia her, eller Seinfelds offisielle side her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar