onsdag 13. oktober 2010

235 innbyggere koster samfunnet 700 mill.kr.

Børn, unge og voksne med en kombination af sociale vanskeligheder, sindslidelser og andre handicap er et dyrt bekendtskab for kommunerne, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag. 235 borgere koster typisk samfundet mellem 2 og 4 mio. kr. om året hver, hvilket svarer til ca. 700 mio. kr. Enkelte er billigere, mens andre koster skatteyderne helt op til 8,5 mio. kr. om året.

Det viser en ny undersøgelse fra Socialministeriet, der har kortlagt omfanget af særlige foranstaltninger for borgere, der ikke kan indpasses i de eksisterende institutioner. Undersøgelsen sker på baggrund af, at Morgenavisen Jyllands-Posten tidligere på året kunne fortælle om en enkelt sindslidende og voldelig person, der kostede Kalundborg Kommune 7,3 mio. kr. om året at passe.

Undersøgelsen viser, at der både er penge at spare samt bedre behandling, hvis disse borgere samles i større enheder med fire-fem personer. "Vi skal væk fra enkeltmandsprojekter, der minder for meget om opbevaring og samtidig er alt for dyre. Her er meget at hente, både når det gælder økonomi og bedre kvalitet," siger socialminister Benedikte Kiær (K).

Artikkelen er hentet fra nyhetsbrevet til ADHD-foreningen, og er veldig tankevekkene syns jeg.
Er det verdt prisen? Og hvor skal vi i tilfelle sette grensen? Og, hva er alternativet?

Kommentarer imøteses!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar