fredag 8. oktober 2010

Beundringsverdig innsats!

Skipet Logos Hope, seiler rundt til byer i land hvor bl.a. helsevesen ikke fungerer, og utfører gratis operasjoner på fattige mennesker, yter praktisk hjelp og bringer håp gjennom å vise og fortelle evangeliet.

Mannskapet består av mennesker fra alle samfunnslag, maskinister, kapteiner, lærere, leger, sykepleiere, tannpleiere, snekkere, osv. Alle arbeider gratis, og betaler selv for deres kost og losji.

Her er litt info fra den danske nettsiden:

OM driver højskole- og missionsskibet Logos Hope. Skibet har en besætning på over 300 kristne volontører fra mere end 35 lande. Visionen med skibet er både at bringe viden, hjælp og håb til verdens havnebyer og at træne besætningen om bord i mission.

Livet om bord
Alle på skibet har en 8-timers arbejdsdag i en af de mange forskellige afdelinger om bord, som fx maskinrummet, dækket, skolen, vaskeriet, boghandlen, konferencecentret eller caféen. Samtidig modtager alle undervisning i tværkulturel forståelse, kommunikation, lederskab, og om hvordan man forstår og omsætter bibelens budskab.
Derudover er der mange valgfrie seminarer såsom musik, drama, dans, dukketeater mv.


Målet er, at besætningen i deres tid om bord opdager og udvikler deres gaver, evner og talenter. Fælles for alle om bord er den kristne tro og ønsket om at vise Guds kærlighed i ord og handling.


Udadvendt arbejde
Skibet sejler verden rundt og opholder sig i gennemsnit 3 uger i hver havn. Her er målet at bringe viden, hjælp og håb. Viden bringes, ved at skibet har en stor boghandel om bord med over 5000 titler, der både sælges til billige priser eller doneres til lokale undervisningsinstitutioner eller kirker. Hjælp bringes ved at besætningsmedlemmerne hjælper praktisk til, hvor der er behov for det i de lokale samfund for eksempel gennem nødhjælp og hjælp-til-selvhjælpsprogrammer. At fortælle om håbet i Jesus er i sidste ende målet med skibets arbejde.


I hver havn sender skibet teams ud til de lokale kirker og menigheder, hvor de bliver involveret i allerede eksisterende kristent arbejde i byen. Det kan f.eks være at besøge cellegrupper, fængsler, skoler, og børnehjem. Teams har også mange gange hjulpet hospitaler, skoler, kirker og børnehjem med deres byggeprojekter.

Og hvis noen skulle gjenkjenne skipet fra nordlige breddegrader, het det tidligere Norrøna, og seilte for Smyril Line mellom Island, Færøyene, Norge og Danmark :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar