lørdag 2. oktober 2010

Smart kontor i stua

Nettportalen min heter Mål og Mening, og fremover vil jeg skrive mere om hva jeg mener med dette.

Èn ting som gir mening, er å lage praktiske innredninger på begrenset plass, som er tilfellet i vår leilighet på totalt 102 m2 som beboes av familien på 4.

I stua har vi "kontor" eller arbeidsplass i høyre side når man kommer inn i rommet. Det gjør at arbeidsplassen i stua kun utgjør 70 cm av rommets bredde, og der dermed veldig diskret. Vi kan faktisk rydde opp (nesten som på bildet) og skjule alt som har med papirer, mapper og bøker å gjøre.

Under bordplaten (som noen kanskje gjenkjenner fra det tidligere, betydelig større arbeidsbordet på hjul, i et tidligere blogginnlegg), er det plass til mapper, bøker og kasser. Her er også skuffer med skrivesaker, og små dører som skjuler ting som ser rotete ut uten tildekning.

Jeg har nettopp montert downlights under bokreolen, som for øvrig er avkappet fra den andre bordplaten som ikke kunne ha samme bredden på grunn av døren inn i stuen. Lyset peker rett ned på bordplaten, og resultatet ble veldig bra.

Helt til høyre på veggen står printeren, og div. rekvisita under den. Printeren er kjøpt som trådløs nettprinter, men dette har foreløpig ikke fungert. Da er det praktisk at den er i nærheten, så vi begge kan putte inn kabelen bak i vår respektive PC. Og innerst ved veggen står to klapp-stoler, som er kjempepraktisk å finne frem når det kommer flere gjester enn hva vi har vanlige stoler til :-)

Grunnen til at dette gir mening, er at vi ellers skulle hatt leilighet med enda ett rom til kontor, som hadde kostet flere penger i måneden. Hvis det i det hele tatt hadde vært mulig å leid en større boligforeningsleilighet.
Når vi kan leve med et diskret kontor på den ene stue-veggen, sparer vi penger som kan brukes på viktige ting, og det gjør igjen at vi ikke behøver å arbeide mere enn nødvendig.
Vi prioriterer å være så mye sammen som familie som mulig, særlig nå mens barna er små.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar