lørdag 13. november 2010

Mortensaften med besøk fra Aalbæk

Mortensaften var opprinnelig 10. november i år, men fordi det passet bedre med besøk i går fredag, flyttet vi bare sammenkomsten. Mortensaften eller Mortens Gås er en gammel historie om en type som ikke ville bli biskop, og gjemte seg sammen med gjessene i stallen. Men fordi kællen ikke klarte å ligge stille, fløy gjessene opp, Morten ble oppdaget, og måtte mot sin vilje bli ordinert til stillingen allikevel. Kort fortalt.

De siste årene har vi hatt en (god) tradisjon med noen venner fra Aalbæk, hvor vi bytter på å arrangere middagen. Det parret som kommer, tar med dessert (som alltid er riskrem /ris a la mande på dansk), varm kirsebærsaus og drikke til måltidet. Vertsparret stiller ann med and, hvite og brunede poteter, rødkål, surt, ripsgele og tykk, god stekesaus. Denne jobben hadde Pia gjort med glans i år, og jeg hadde også bidratt med å skru på stekeovnen kl 14...

Vi pleier å vente med desserten til litt senere, da vi alle veldig sjelden spiser and, og dermed spiser ganske mye. Det ble en veldig hyggelig aften, spesielt fordi jeg ikke hadde møtt Anders på mange måneder, og vi deler flere felles interesser, som f.eks. økonomistyring, investering og eiendom. Når jeg skriver det, høres det INNMARI kjedelig ut, men det var det absolutt ikke ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar