tirsdag 23. november 2010

Permanent 4. ferge på Horten - Moss

Så kommer det endelig en fjerde permanent ferge på ruten Horten-Moss. Selskapet har kjøpt MF BOKNAFJORD fra 1986, som skal settes i rute søndag - fredag, fra 14. mars. I høysesongen om sommeren skal fergen seile fra morgen til aften de fleste av ukens dager.

Det blir spennende å se om skipet blir malt i Bastø Fosen-farger, og om navnet blir BASTØ IV som nok vil være naturlig. Sannsynligvis vil denne fergen få hjemmehavn i Horten, og ligge ved det gamle fergeleiet.

Både reisende og oss ansatte kjenner denne fergen godt, da vi har leid den inn flere ganger de siste årene. Den er en "miniatyr" av våre egne ferger, og har plass til ca 33 biler i kjelleren og 11 trailere på toppen. Våre egne ferger tar ca 70 biler i kjelleren, og 18-20 trailere på øverste dekk.

I praksis betyr dette at midt på dagen vil det bli følgende avganger fra Horten:
Kl 1145, 1200, 1215, 1245
1315, 1330, 1345, 1415, osv.
Det vil si at på det beste har vi tre avganger på en halv time. Da får vi unna mye trafikk, selv om det blir hektisk for de land-ansatte med både billettering og trafikkavvikling. Og samtidig skal vi holde godsekspedisjonen åpen, innimellom bunkre vann og diesel på fergene, hente og levere intern og ekstern post, servisere båter med arbeidstøy, rekvisita, og mye mere.

Min mening er at tilbudet for de reisende nå blir enda bedre, og det teller mest.
Deretter får vi heller bruke flere hender og føtter for å få gjort jobben vi skal gjøre :-)

MF BOKNAFJORD ønskes varmt velkommen til Horten - så snart som mulig.

Bildet er tatt av Thomas Pinhas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar