onsdag 5. mai 2010

Fjord Line har brutt monopolet


Fjord Cat i fart, og Bergensfjord i bakgrunnen

Fjordline er et norsk rederi, med danske skip, som i mange år har seilt på Bergen-Egersund-Hanstholm.
I 2009 ble selskapsstrukturen endret, man skiftet ut Egersund med Risavika v/ Stavanger, og laget et dansk selskap som opererer skipene, med nå dansk besetning. Dette er i følge flere passasjerer som reiser på handletur fra Bergen - Danmark ført til mye dårligere service, renhold og priser ombord. Men nok om det...

Anløpshavn i Danmark ble også endret til Hirtshals, og for få måneder siden ble avgjørelsen til Kristiansand Havn om at alle fergeoperatører skal ha helårsdrift, for å få benytte havnen, gjort ugyldig med stort flertall.

Fjordline har dermed satt i drift sin hurtigferge som har ligget i opplag siden høsten 2008, og seiler på 2 timer og 15 minutter fra Hirtshals - Kristiansand, 1-3 ganger daglig. Dette er 1 time raskere enn hva Color Line bruker på samme rute.

Fjordline eier hurtigfergen Fjord Cat, som er verdens raskeste hurtigferge som kan ta med biler, og innehar Hales Trophy BLUE RIBAND of the Atlantic, som er en utmerkelse til hurtigste skips på distansen mellom England og USA.

Da bildet ble tatt i går, var det IKKE særlig godt vær for en liten hurtigferge, og den gynga og skvulpet temmelig mye da den passerte moloen i Hirtshals på vei til Kristiansand kl 1130 :-(

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar