lørdag 8. mai 2010

Husbåten VILLA PIONER

Jeg hadde i mange år drømt om å BO på vannet, og hadde foreslått flere forskjellige alternativer for Pia (som er vokst opp på gård, og ikke på noen måte delte den samme begeistringen for kombinasjonen bolig+vann).
I 2001 startet vi prosjektet med å bygge en FLYTENDE villa, som var et kompromiss mellom alminnelig ombygd fiskeskøyte, og hus på landjorda.

Selve flåten kjøpte vi i Drammen, og denne hadde tidligere vært Børsen Sea Bar, en flåterestaurant i Drammenselva som holdt åpnet i sommersesongen. Denne fikk ikke lenger tillatelse til å ligge der den gjorde, så eierne skulle selge den billig. Ombord var det toalettbygninger, stort kjølerom til drikkevarene og kjøkken/oppvask med diverse utstyr. Hele overbygget med glass og markiser var ødelagt, og det samme var den flotte mahogny-baren, som noen hadde stjålet halvparten av, med MOTORSAG, og fjernet (neste bilde).
Flåten som målte ca 21 x 16 meter ble slept til Horten Industripark, hvor alt vi ikke skulle bruke ble demontert og fjernet. Dvs. restene fra overbygget, ødelagt utstyr, osv.
Deretter ble flåten slept til Sandefjord, og lagt på gamle Framnes Mek. Verksted, hvor vi flyttet på bygningene ombord.

Boligdelen på 94m2 var kjøpt i Danmark, og kom med Stena Line til Oslo. Deretter ble den fraktet med NorCargo til Sandefjord med båt, pga størrelsen. Huset kan deles i to under transporten. 

Etterhvert kunne vi flytte inn, og huslekteren ble plassert litt lenger nord langs samme side av fjorden. Den gamle gangveien som ble brukt til restauranten, kunne vi fortsatt benytte til ombordstigning. På bildene under ligger den langs Framnesveien, hvor vi kunne parkere ved Gokstad Kystlag.

Avtalen var altså at livet ombord skulle være mest mulig som i et alminnelig hus på land. Og det ble det også!
På badet var det dusjkabinett, hyttetoalett og vanlig vann i kranen, vha vannpumpen som lagde trykket omtrent som i vanlige hus. Alle rom ble pusset opp ombord. Bak "forhenget" er ekspansjonstanken, varmtvannstanken og slangen til støvsugeren.

På kjøkkenet var det en lekker Italiensk gasskomfyr, oppvaskmaskin og to vannhaner. Den ene til vanlig matlaging, og den andre til drikkevann. Vannet her gikk gjennom et rensefilter i benkeskapet, og gjorde at selv om vannet i tanken utenfor ikke var nytt, ble det 100% renset og drikkbart. Det fungerte upåklagelig.
Halvparten av kjøkkenet var elementer som allerede sto i huset når vi kjøpte det, og vi fikk tak i samme moduler fra produsenten for å utvide det litt.

Vi la nytt vinylgulv som lignet skipsgulv, og flyttet inn møblene våre. Jeg syns det ble utrolig fint, og en helt spesiell løsning det ikke fantes noen av som vår, i kongeriket!

På kontoret var det radiostasjon (så ble forsikringen mye billigere), alm. telefon, internet, osv.

Det mest spektaktulære rommet ombord var uten tvil hagestuen!
Her var det 80m2 overbygget og innebygget uteplass, med panoramautsikt til begge sider, kunstig gress på gulvet og god plass til grillselskaper... Barna hadde et plaskebasseng, og når du sprutet med vann, så rant dette bare rett gjennom "gresset" og videre forbi terrassedekket og ned i sjøen.
Dørene ut til dekket kunne låses, så barna var ikke mere utrygge her enn langs enn vanlig villa-vei.
Om sommeren sov vi ofte her ute, og til ettermiddagslurene hadde jeg en hengekøye som duvet lett når fergene seilte forbi. Joda, det var deilig...

Det var solskinnshistorien.
Det er også en annen del av denne historien, som kommer på et senere tidspunkt...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar