søndag 16. mai 2010

Stein Bagger på TV


Søndag kveld ble det første TV-intervjuet med Stein Bagger vist på dansk fjernsyn, DR1.
Bagger ble i 2008 arrestert etter å selv ha meldt seg for politiet i Amerika, etter å ha flyktet fra firmaet IT Factory, hvor han senere ble dømt for Danmarkshistoriens største svindel, på over kr 850 millioner.

Stein Bagger fortalte i intervjuet med journalisten, hvordan han følte seg presset av styreformann Asger Jensby, til å hele tiden skulle prestere større resultater enn hva som var mulig i firmaet. Bagger fant derfor på en metode til å hele tiden øke pengestrømmen, ved å oppta lån i leasingavtalene som IT Factory hadde med sine kunder. Ballen rullet i flere år, og selv om svindelen nesten ble avslørt flere ganger, klarte Bagger å holde hjulene i gang, helt til november 2008, hvor det hele raknet, og Bagger stakk av fra familieferien i Dubai, og rømte til USA.

Det interessante i intervjuet, er at Bagger forteller at intensjonen var ikke å berike seg selv eller familien, men å få et godt rykte, bli direktør, bli populær og anerkjent i forretningsverdenen. Å bevise at han kunne skape noe, og utrette noe.
Slike ambisjoner tror jeg veldig mange mennesker sitter inne med, for nettopp det å bli sett, anerkjent og "elsket" er vårt mest grunnleggende behov. Hvis vi ikke får dekket disse i familien, eller blant våre venner, tror jeg helt naturlig vi vil oppsøke andre arenaer, fordi denne kraften er så sterk, og stikker så dypt, at hvis "ropet" ikke blir hørt, er mennesket villig til å strekke seg svært langt for å få oppmerksomhet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar