onsdag 26. januar 2011

6 ting som dreper parforholdet

Jeg lar meg stadig inspirere av andre artikler på nettet, og her har jeg funnet noen gode tips til hvordan man kan beholde parforholdet sitt godt. Med andre ord: Hvilke farer man skal være oppmerksom på. Til ukebladet Alt for Damerne (som også KAN leses av menn) har den danske parterapeuten Rikke Thuesen gitt sine beste råd innenfor seks områder hvor det ofte opstår trøbbel... 

For lidt tid

Vi bruger masser af tid på praktiske ting, men i gennemsnit bruger vi kun halvanden time om dagen på at dyrke parforholdet. Det inkluderer at tale sammen, dyrke sex, lægge planer, fordybe sig i hinandens tanker og alt andet
Løsning: Skab tid sammen, og sørg for at have fælles oplevelser. Tag en snak over et glas rødvin, eller gå en tur. Sæt tid af til at tale om andet end praktiske ting, og kig hinanden dybt i øjnene. På den måde nærmer I jer hinanden og tager ansvar for jeres forhold.

Vi taler dårligt sammen

Når du siger: ”Du gør heller ikke, du kunne godt, du gjorde altid”, så fralægger du dig ansvaret og peger fingre. Så tænker din partner, at du er sur og irriterende, og I kommer ingen vegne.
Løsning: Skru ned for ”du”, og skru op for ”jeg”. ”Jeg har brug for, jeg bliver glad … osv.” Forklar hvad du gerne vil have i stedet for at kritisere. Og husk, at det, der betyder noget for dig, ikke nødvendigvis giver mening for din partner – og omvendt.

Dårligt sexliv

Hvis I ikke har sex, går det ud over en lang række andre ting i jeres forhold. I behøver ikke at have sex hver dag, men det er vigtigt, at I kysser og holder om hinanden, for så finder I hinanden igen uden ord.
Løsning: For at I kan få gnisten og lysten til sex tilbage, skal I vise hinanden opmærksomhed. Brug meget tid på at kysse og røre alle andre steder end på kønsdelene, for så vækker I kroppen til live igen. Sex starter ofte i hovedet, så du skal gide det.

Penge 

Hvis ikke I er enige om økonomien bliver i sikkert påvirkede af det. For mænd er det stressende ikke at kunne forsøge, og kvinder bliver frustrerede over at føle, de er bagud.
Løsning: Tag den svære snak om penge, før det bliver et stort problem. Hvis økonomien er dårlig, må I tale om, hvordan I kan få flere penge eller skrue ned for forbruget.

Tid hver for sig

Hvis du udelukkende lever gennem din partner, mister du noget af din identitet. ”Jeg” skal ikke altid blive til ”vi”. Du skal også hente glæde og inspiration sammen med andre mennesker.
Løsning: Sørg for at have noget tid for dig selv. Lav en liste over ting, der gør dig glad. Find ud af, hvordan du får ny energi, så du kan bidrage med noget godt til jeres forhold.

Opgavefordeling

Fordeling af praktiske gøremål giver ofte skænderier. De ligger ofte hos kvinderne, og det får dem til at føle sig udnyttet og som tjenende ånder.
Løsning: Find en måde, hvor I kan være fælles om de praktiske opgaver. Sæt jer ned og lav lister og fordel opgaverne mellem jer. Respekter desuden, hvordan opgaverne bliver udført.

Noen andre som kjenner seg LITT igjen her???

Og bildet er tilfeldig hentet fra nettet :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar