søndag 2. januar 2011

Pass på: Ny Facebook-felle

Med en ny applikation kan du angiveligt med et klik se navnene på dem, der har slettet dig som ven på Facebook. Men pas på. Der sker noget helt andet. 

Det er dejligt at være populær på Facebook. Den ene anmodning om venskab følger den anden. Kolleger, familie, venner og gamle skolekammerater står i kø for at knytte bånd med dig i cyberspace og stå på din hurtigt voksende venneliste.
Men hva' med alle dem, der ikke gider være din ven. De "tåber", som i alt ubemærkethed sletter dig fra deres venneliste, uden at du lægger mærke til det. Kunne det ikke være interessant at se navnene på dem?
Nu er applikationen angiveligt kommet, hvor du med et museklik kan på få oplyst, hvem der har slettet dig som ven. Den hedder "Who has deleted ya" og florerer i Facebook-universet. Men pas på. Applikationen er en ny Facebook-fælde.

Pigen, der begik selvmord

Advarslen kommer fra hjemmesiden Allfacebook.com. Det viser sig, at det eneste "Who has deleted ya" gør, er at love brugerne en ny iPhone og iPad og lægge en besked ud ud på din væg om, at dine venner også bør prøve "tjenesten".
Der findes et hav af Facebook-fælder. En anden, som man skal være opmærksom på hedder "Girl Killed Herself" og handler om en pige, som angiveligt har begået selvmord.
Applikationen hævder, at pigen begik selvmord, fordi hendes far havde lagt et billede ud på Facebook. Men hvilket billede? Det skal man selvfølgelig klikke på et link for at se. Men når man klikker på linket, dukker der ikke noget billede op. I stedet bliver man præsenteret for en spørgeundersøgelse og en reklame for en bilforsikring.

Artikkelen er skrevet av Morten Zahle/Jyllandsposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar