søndag 30. januar 2011

Billig leiebil i Danmark

Snart har vi vært ett år uten egen bil, og når det er familieselskaper, utenbysbesøk osv. LEIER vi bruktbil i Frederikshavn, hos èn av to forskjellige utleiere som begge selger og reparerer biler.

Bilen på bildet koster kr 299,- pr. døgn inkl. 125 km. Ønsker man ekstra selvrisiko koster dette ca kr 60,- ekstra. Depositum er kr 1.000,-. Bilen er riktignok sliten, men fungerer upåklagelig til kortere turer. Den har radio/cd, og hengerfeste/trækkrog. Bilen kan bestilles på nettet.

Denne weekenden er Pia og gutta i Lemvig, og har leid en Peugeot 205 som er vesentlig penere. Denne har ikke hengerfeste, men fremstår i bedre stand. Det betaler vi kr 250,- pr. døgn i tre døgn, og 2 kr pr. ekstra km. vi kjører i weekenden. En forskjell er også at i døgnleien er det kun inkl. 100 km. Allikevel er sistnevnte en bedre opplevelse og oppleves mer seriøst. Bilene er også røykfrie her, men må bestilles via telefon i forretningens åpningstid.

Vi leier bil ca 10 dager i året, og dette er følgelig en laaangt billigere løsning enn å eie bil selv, når vi ikke behøver den daglig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar