lørdag 29. januar 2011

7 steg til mer selvtillit

Når man googler ordet "selvtillit" dukker det opp overveldende mange velskrevne norske artikler. Som regel med kvinnelig signatur. Den danske professor cand. psych. Irene Oestrich har følgende syv råd for å snu et dårlig selvbilde:

1. Du skal tage dig tid til at finde dine stærke sider og sætte fokus på dem. Hvad er dine styrker, talenter, passioner og gode egenskaber?

2. Hvis du opdager, at du bebrejder dig selv, så vend fokus og tænk i stedet på, hvordan du ønsker, at dit liv skal være. Dagdrømme er et godt udgangspunkt.

3. Du har selv kontrol over dine tanker og kan derfor også selv bestemme, om du vil tænke destruktivt eller konstruktivt.

4. Se på hvad du selv er herre over. Selv små skridt gør en stor forskel.

5. Negative overbevisninger er ikke hele sandheden, men giver dig tunnelsyn, så du kun ser dele af virkeligheden og ikke hele virkeligheden. Du er f.eks. ikke generelt en dårlig mor, fordi du engang imellem er urimelig over for dit barn.

6. Øv dig i at tænke positive tanker. Fokuser på konkrete positive oplevelser i fortiden og visualiser de dejlige i fremtiden. Du kan altid flytte dit fokus til noget mere realistisk og positivt.

7. Indstil dig på virkelig at arbejde med dig selv og forvent ikke at du fra den ene dag til den anden ændrer flere års fastgroede overbevisninger.

Jeg har igjen blitt inspirert av ukebladet Alt for damerne ;-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar