torsdag 27. januar 2011

IKEA-Ingvar har løyet - Svensker i harnisk

Onsdag var det ramaskrik i Sverige, da TV-programmet Uppdrag Granskning avslørte at Ingvar Kamprad IKKE har overlatt IKEA til et Hollandsk fond på 80-tallet, men derimot opprettet et til nå hemmelig selskap i Liechtenstein som kontrollerer mesteparten av konsernet. Og det hemmelige selskapet kontrolleres av Kamprad-familien.

Avisen Dagens Industri forteller om hvordan selskapsstrukturen henger sammen, og at det nå avslørte selskapet mottar 3% av omsetningen fra alle IKEA-varehus på kloden, og derfor har verdier for ca 100 milliarder svenske kroner. Som det ikke er betalt skatt av. For det er nettopp dette som er den varme kartoffelen i saken. Ikke mindre enn 421 kommentarer ble lagt inn på artikkelen i løpet av dagtimene!

Foruten faktumet at Ingvar mottar folkepensjon fra den svenske stat, selv om han bor i Sveits. Og etter sigende ikke skulle ha behov for noen tusenlapper ekstra i måneden fra moderlandet. 
Og ikke minst det faktum at han skjelte ut journalisten fra Sveriges Radio TV etter noter, men deretter skrev et brev hvor han innrømte faktumet som programmet skulle avsløre samme kveld. 

Helt OK at du har gode idèer og tjener mye Ingvar. 
Men å lyve, og skryte på seg helterolle når man ikke har rent mel i posten er ikke bra - fy skamme deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar